Criza nu iarta pe nimeni. Vezi cum sunt bebelusii afectati de economie


Inca din anul 2008 expresia “E criza!” este pe buzele tuturor si se pare ca nu exista semne ca ar fi inlocuita prea curand de alta mai optimista. Criza economica a afectat toate sectoarele, iar pe masura ce adultii care [...]


Inca din anul 2008 expresia “E criza!” este pe buzele tuturor si se pare ca nu exista semne ca ar fi inlocuita prea curand de alta mai optimista. Criza economica a afectat toate sectoarele, iar pe masura ce adultii care isi desfasoara activitatea pe piata muncii sunt nevoiti sa faca economii, nici copiii lor nu scapa “neafectati”.

Daca pana nu demult una dintre unitatile folosite pentru masurarea evolutiei crizei se baza pe vanzarile lenjeriei intime barbatesti, mai nou, specialistii se raporteaza la vanzarile de scutece pentru a “lua pulsul” economiei.

SymphonyIRI, o companie de cercetare din Statele Unite ale Americii, arata ca vanzarile de scutece au scazut cu 9% in ultimele 52 de saptamani. In acelasi timp, vanzarile de uleiuri si creme speciale pentru bebelusi au crescut cu 2.8%, cu toate ca rata natalitatii este relativ scazuta.

Cifrele studiului nu arata ca economia ii determina pe parinti sa cumpere mai putine scutece, spun specialistii, ci subliniaza metoda pe care o adopta acestia pentru a face economii: aleg sa schimbe scutecul celui mic la perioade mai indelungate de timp.

The New York Daily News numeste fenomenul: “Indicatorul Scutec”. Cat despre vanzarile de lenjerie intima, in anul 2008, Alan Greenspan, un cunoscut economist american spunea ca articolele barbatesti erau unitatea de masura perfecta pentru a urmari evolutia economiei. Practic, vanzarile stagnasera, iar acesta a fost unul dintre semnele ca problemele deveneau din ce in ce mai mari.

Cum sunt insa afectati bebelusii zilelor noastre de metodele parintilor lor? Un numar din ce in ce mai ridicat de micuti sufera de iritatii, de unde si cresterea vanzarilor de uleiuri si creme speciale.

Stiai ca?
Un studiu adiacent realizat de specialistii americani arata ca parintii schimba, in medie, scutecul bebelusului lor de aproximativ 6.3 ori pe zi.

Cum ti se pare studiul realizat de economistii americani? Tu ai renunta la articolele necesare bebelusului tau pentru a face economii? Spune-ne ce crezi in sectiunea de comentarii.

related posts

Modifică setările cookies