Cum alegi lenjeria de pat potrivita pentru un bebelus


Deoarece pielea copiilor este foarte sensibila, acorda atentie sporita lenjeriei si articolelor pe care le pui in patutul lui bebe. Calitatea unei lenjerii sau a altor articole pentru copii este determinata, in primul rand, de tesaturile utilizate.


Modele imprimate sau tesute

De preferat ar fi sa alegem lenjerii si accesorii cat mai simple si fara prea multe imprimeuri pentru patutul copilului. Daca totusi vrem sa avem o pata de culoare ar fi bine sa optam pentru imprimeurile tesute. Cum ne dam seama daca sunt tesute? Foarte simplu – cusatura apare pe ambele parti ale produsului.

Daca paturica sau perna are un desen imprimat, trebuie sa avem mare grija ca acele culori sa fie naturale. In general, se folosesc o varietate de cerneluri si tehnici chimice de imprimare. Mai exista si varianta in care imaginea este lipita pe lenjerie. Ar fi bine sa evitam astfel de produse pentru ca ele pot zgaria pielea fina a copilului.

Citeste si: Somnul bebelusului. Afla unde este indicat sa doarma un sugar

Cat de des schimbam lenjeria patutului?

Daca vrei ca bebelusul tau sa aiba o piele sanatoasa si sa nu se confrunte cu eventuale probleme respiratorii, schimba de cel putin doua ori pe saptamana lenjeria. De asemenea, ar fi bine sa optezi pentru o lenjerie din bumbac 100% organic, deoarece acesta se deterioreaza foarte greu, nu creeaza reactii alergice si nu favorizeaza inmultirea acarienilor, spre deosebire de tesaturile sintetice.

In plus, pernele si patura trebuie scuturate si aerisite zilnic pe geam pentru a indeparta macar o parte din microorganismele adunate. Salteaua de pat aduna si ea foarte mult praf si acarieni, motiv pentru care trebuie aspirata si pulverizata cu un spray special.

Alege salopete si saci de dormit

Daca este vorba de nou nascuti, in patut nu trebuie sa existe perne, cearceafuri sau paturi grele. Motivul este simplu, trebuie evitat orice obiect care poate provoca asfixsierea micutului.

Pentru un nou nascut cele mai indicate sunt salopetele sau sacii de dormit din bumbac ori lana. Iar, daca doriti sa utilizati cearceaf sau paturica, copilul trebuie invelit pana la subtiori, iar paturica trebuie sa fie extrem de usoara.

Citeste si: Cum alegi hainele pentru bebelusul tau

Produsele bio sunt mai bune pentru bebe

In primul rand, textilele bio, spre deosebire de cele conventionale nu contin pesticide, nu au la baza bumbac modificat genetic, nu contin pvc sau substante chimice. Apoi, daca optam pentru astfel de produse protejam mediul.

Mai mult, produsele textile bio sunt asociate cu calitatea. Sunt moi precum casmirul si dau voie pielii sa respire, creand o senzatie foarte comfortabila copilului. Sunt in general mult mai absorbante si mai rezistente.

related posts

Modifică setările cookies