Cum decorezi bradul de Craciun cand ai copii mici? 4 sfaturi pentru siguranta picilor


Atmosfera de Craciun nu e completa fara bradul frumos impodobit si muntele de cadouri de sub el. Dar ce te faci cand in casa ai un pici care a invatat deja sa mearga si care alearga, sare si darama tot [...]


Atmosfera de Craciun nu e completa fara bradul frumos impodobit si muntele de cadouri de sub el. Dar ce te faci cand in casa ai un pici care a invatat deja sa mearga si care alearga, sare si darama tot in calea lui? Afla cum sa treci de Sarbatori fara accidente.

In loc sa transformi zilele de Craciun intr-o isterie generala, mai bine iti iei masuri de precautie. Astfel, tu vei scapa de rolul de politist mereu cu ochii pe brad si decoratiuni, iar cel mic nu se va alege cu o serie de interdictii pe care sa i le strigi in fiecare zi.

Toate detaliile conteaza atunci cand ai un copil mic in casa: de la inaltimea bradului pana la luminitele pe care le pui in el. Cand decorezi pomul anul acesta tine cont si de urmatoarele sfaturi.

1. Bradul potrivit

Alegerea pomului de Craciun va fi o sarcina grea pentru parintii care au un micut acasa, gata sa studieze atent tot ce apare nou in jur. Asa ca, atunci cand alegeti bradul  incercati sa gasiti unul de inaltime medie, astfel incat impactul cu noul locatar al casei sa nu fie prea mare. Odata adus acasa, fixati-l in suport si incercati sa il ancorati de o mobila grea (care nu se urneste usor din loc) sau de orice loc fix care il va tine pe bradut drept si falnic in fata uraganului pe care il poate starni un pici curios.

In plus, camera in care va sta bradul de Craciun trebuie sa fie una pe care sa o puteti supraveghea in permanenta.

2. Globuri, beteala si alte decoratiuni

Acestea sunt marea tentatie pentru copii. Colorate si sclipitoare, in ochii lor sunt ca niste jucarii numai bune de apucat cu manuta, de gustat si de aruncat pe jos. Riscul cel mai mare este sa darame cu totul pomul de Craciun, dar trebuie sa iei in considerare si posibilitatea ca piciul sa inghita mici bucati din ornamentele de pom sau sa se raneasca daca acestea sunt din sticla si se sparg. Ce poti sa faci?

  • alege globuri din plastic moale sau din textile
  • foloseste decoratiuni si globuri compacte fara parti detasabile sau ascutite
  • agata-le de la inaltimea la care cel mic nu poate ajunge
  • nu folosi carlige de agatat pentru ca se pot desprinde mai usor, nu le pune pe marginea ramurilor si nu lasa un scaun “ispititor” prin preajma
  • nu folosi beteala sau siraguri lungi de margele pentru ca micutii se pot rani usor cu ele
  • nu agata in pomul de Craciun bomoboane pentru ca vor fi o tentatie in plus pentru copii

 3. Luminite si beculete

Iti fura si tie ochii, cu atat mai mult unui copil. In primul rand, e bine sa ii spui celui mic care sunt pericolele atunci cand se joaca cu astfel de instalatii, daca pune mana pe un bec incins sau daca, mai rau, il baga in gura. Nici cablurile care sunt prinse intre beculete nu sunt mai sigure. Se pot agata de ele si pot trage tot decorul la podea.

Prima masura de siguranta este sa nu lasi instalaita de lumini sa functioneze cat timp nu il poti supraveghea indeaproape pe copil. In plus, atunci cand decorezi bradul ai grija ca instalatia sa fie cat mai departe de capatul ramurilor la care poate ajuge piciul.  Poti cumpara si o instalatie speciala cu leduri care nu se incalzesc, astfel incat micutul tau sa nu se arada daca pune mana pe ele.

4. Decor minimalist pentru mai multa siguranta

Lumanarelele sau artificiile sunt adevarate pericole pentru un copil lasat nesupravegheat. Cum nu poti fi cu ochii numai pe el, e bine sa previi incidentele si arsurile. Astfel, e bine sa renunti la lumanarele parfumate pe care obisnuiai sa le aprinzi pentru atmosfera.

Din decorul de anul acesta ar fi bine sa scoti si vascul atarnat deasupra usii. Daca se usuca si bobitele lui cad pe jos, s-ar putea sa te trezesti cu o intoxicatie nedorita pentru ca piciul tau le va descoperi cu siguranta inaintea ta.

Renunta si la desenele facute pe ferestre cu spray alb. Cei mici pot fi tentati sa atinga fulgii falsi de zapada si apoi sa isi duca mana direct in gurita. Asta daca nu cumva isi vor pune direct limba pe geamul decorat pentru a gusta putin din zapada ta.

Nu pune la indemana celor mici boluri cu nuci decorative sau potpuriuri frumos mirositoare. Cel mic va dori cu siguranta sa le guste si se poate ineca. La fel se poate intampla si cu acele de brad, asa ca e bine sa fii cu ochii pe el.

Noile reguli de decorat s-ar putea sa nu aiba acelasi rezultat ca in anii trecuti.Bradutul vostru va parea pe jumatate chel si fara viata, acum ca i-ai mutat globurile mai sus si luminitele se aprind din cand in cand. Poti fi insa mai linistita pentru ca micuti vor fi in siguranta.

Pana la urma, magia Craciunului sta in povesti si colinde, in cadouri si dragostea pe care le-o daruiti copiiilor.

related posts

Modifică setările cookies