Cum decurge travaliul dupa anestezia epidurala


Ai ales sa nasti natural si stii ca poti apela la anestezia epidurala pentru a diminua durerile din timpul travaliului. Fii pregatita, insa, si pentru o surpriza neplacuta pe care ti-o poate provoca anestezia. Citeste mai departe ca sa afli [...]


Ai ales sa nasti natural si stii ca poti apela la anestezia epidurala pentru a diminua durerile din timpul travaliului. Fii pregatita, insa, si pentru o surpriza neplacuta pe care ti-o poate provoca anestezia. Citeste mai departe ca sa afli cum decurge travaliul dupa epidurala.

Partea buna a anesteziei epidurale este ca vei scapa de durere in timpul travaliului sau cel putin aceasta va fi mai putin chinuitoare. Vestea proasta e ca nevoia de a impinge, pe care ar trebui s-o resimti pe masura ce se apropie momentul nasterii, se diminueaza.

Sub anestezie, vei avea mai putin control asupra corpului tau si asupra puterii cu care impingi, de aceea s-ar putea sa fie nevoie sa faci un efort mai mare pentru a naste.

Nivelul contractiilor este si el redus, iar riscul ca nasterea ta naturala sa se transforme intr-o cezariana sau interventie cu forcepsul este foarte mare.

Ce se intampla dupa anestezie?

Anestezia epidurala poate sa prelungeasca cea de-a doua etapa a travaliului pentru ca muschii vaginului “amortesc”. Din moment ce musculatura este mai relaxata, aceasta nu va mai putea sa ajute fatul sa se roteasca si sa isi gaseasca drumul spre iesirea din uter cu usurinta. S-ar putea chiar sa fie nevoie de administrea de oxitocina pentru a mentine contractiile intr-un ritm bun.

Specialistii sunt de parere ca pentru a evita cezariana sau interventia cu forcepsul, anestezia epidurala ar trebui administrata abia dupa ce bebelusul a coborat suficient si e aproape de expulzie.

Dupa anestezie, e bine sa lasi cotractiile (chiar si reduse in intensitate) sa lucreze si sa ajute bebelusul sa coboare spre pelvis, fara ca tu sa impingi. E adevarat ca ar putea dura o ora sau mai mult, dar riscurile de a se ajunge la o interventie cu forcepsul sau vacuumul sunt mult reduse.

Cum sa impingi dupa anestezia epidurala?

Chiar daca nu iti mai simti musculatura si nu mai poti sa impingi, nu esti intr-o situatie fara iesire. Sunt cateva trucuri pe care le poti pune in practica pentru a ajuta copilul sa coboare si sa fie pregatit pentru expulzie.

Ce-i drept, trebuie sa te bazezi si pe bunavointa asistentelor si a medicului care te asista la nastere. O parte din sfaturile pe care le vei citi in continuare iti vor parea desprinse din filmele americane, dar specialistii spun ca functioneaza in astfel de momente critice.

1. Trebuie sa fii incurajata tot timpul pentru a avea un tonus psihic bun, care te va ajuta sa te concentrezi.
2 Leaga un capat al prosopului de pat sau roaga pe cineva sa tina de el, iar de celalat capat tii chiar tu. In timpul contractiilor trage de prosop spre tine, in timp ce stai in sezut, in pat.
3. Schimba pozitia in care stai la fiecare jumatate de ora.

Pentru ca esti anesteziata, nu te vei putea misca prea mult, iar aceasta limitare a pozitiilor in care stai poate ingreuna travaliul. Totusi, cu ajutorul celor care sunt in sala de nasteri sau langa tine la spital poti incerca anumite pozitii care te vor ajuta in travaliu.

• Intinde-te pe o parte.
• Pune-te pe vine/ pe scaun cu ajutorul cuiva
• Stai semi-aplecata
• Ingenucheaza langa pat si apleaca-te inainte

Orice nastere are momente grele. Important este sa nu te lasi descurajata si sa gasesti puterea sa treci peste ele. Vei uita de clipele grele imediat ce iti vei tine micutul in brate!

related posts

Modifică setările cookies