Cum echipezi mașina pentru călătoriile cu copilul


Călătoriile cu mașina alături de copil sunt ocaziile perfecte ca cel mic să descopere lumea, să vadă lucruri interesante pe geam și să primească explicații și răspunsuri la toate întrebările și curiozitățile pe care le implică noutatea.

Tag-uri:

Pe lângă măsurile de siguranță din timpul mersului cu mașina atunci când printre pasageri sunt și copii, trebuie să ții cont și de alte lucruri, mai ales pentru drumurile lungi. Cei mici se plictisesc foarte repede de o anumită activitate, așa că trebuie să găsești surse de petrecere a timpului într-un mod cât mai plăcut.

Scaunul auto 

Cel mai important lucru la care trebuie să te gândești este siguranța copilului. Scaunul auto este obligatoriu pentru copiii cu vârsta sub 12 ani și este singurul echipament care îi poate salva viața în cazul unui accident. După vârsta de 12 ani, purtarea centurii de siguranță este o măsură esențială pentru prevenirea accidentărilor în cazul unei frâne mai puternice sau al unui impact. 

Scaunele auto pentru copii sunt disponibile într-o gamă variată și îl poți alege pe cel potrivit nevoilor tale. Alege unul dintr-un material confortabil, cu un sistem de prindere solid și rezistent. Scaunele auto sunt de mai multe tipuri, cu spatele sau cu fața la direcția de mers sau scaun înălțător. Fiecare tip este destinat unei anumite categorii de vârstă și înălțime, așa că este esențial să ții cont de aceste lucruri când cumperi scaunul auto pentru copil.

Sistemul de blocare a ușilor și geamurilor 

Curiozitatea copiilor nu cunoaște limite și o singură clipă de neatenție poate avea consecințe neplăcute sau chiar grave. Asigură-te că mașina este prevăzută cu un sistem de închidere de protecție a ușilor și că acestea nu pot fi deschise manual din interior. Dacă mașina are geamuri electrice, blochează-le pe cele din spate, astfel încât cei mici să nu le poată deschide sau închide în timpul mersului.

Alte măsuri de siguranță 

Asigură-te că în jurul copilului nu sunt obiecte periculoase care, la o coliziune sau frână puternică, îl pot lovi.

De asemenea, este important să dezactivezi airbagurile laterale, montate în spătarele scaunelor, care pot răni copilul în cazul unui impact. Când pornești climatizarea, asigură-te că fluxul de aer rece nu este direcționat spre copil. Variațiile de temperatură sunt periculoase pentru cei mici, care astfel pot dezvolta afecțiuni respiratorii. Aparatele de aer condiționat (din locuință și din mașină) pot fi un factor declanșator pentru alergii și infecții respiratorii dacă filtrele nu sunt curățate cu soluții speciale, așa că trebuie să ai grijă să le igienizezi la intervale regulate. 

Protecții solare 

În cazul în care plecați la drum lung într-o zi însorită, montează protecții solare pentru geamurile din spate, pentru ca cel mic să nu fie deranjat de o cantitate prea mare de lumină. Poți alege protecții mobile, care se instalează ușor și pot fi scoase când nu ai nevoie de ele. 

Activități amuzante 

Pe lângă măsurile de siguranță, este important ca cel mic să aibă la dispoziție obiecte care să-i capteze atenția și să facă drumul mai plăcut, mai ales dacă urmează o călătorie lungă. Peisajele de afară s-ar putea să-l plictisească repede, în special dacă sunt monotone, așa că asigură-te că are la îndemână cărți, jucării și activități adaptate vârstei. Montează un organizator special pe spătarul scaunului din față, la care copilul să aibă acces ușor și în care să găsească lucrurile lui preferate.

Călătoriile cu mașina alături de copii sunt pentru ei o sursă de amuzament și explorare, iar pentru tine o responsabilitate. Este necesar să iei toate măsurile de siguranță și să echipezi mașina corespunzător, pentru ca orice călătorie să fie o bucurie!

Sursa foto: Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies