Cum o faci pe invatatoare sa te placa. Vezi 7 metode simple


Micutul tau se pregateste de inceperea orelor, iar acesta moment deschide sirul unei lungi si importante etape din viata lui. Oameni noi cu care va intra in contact, sarcini si responsabilitati… toate acestea vor reprezenta probe importante, iar ultimul lucru [...]


Micutul tau se pregateste de inceperea orelor, iar acesta moment deschide sirul unei lungi si importante etape din viata lui. Oameni noi cu care va intra in contact, sarcini si responsabilitati… toate acestea vor reprezenta probe importante, iar ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa ai o relatie distanta cu invatatoarea lui.

Se spune despre doamna invatatoare ca este a doua mama a unui copil. Cateva ore pe zi, bunastarea copilului tau sta in mainile ei, iar cea mai buna solutie este sa adopti o atitudine prietenoasa in ceea ce-o priveste, fra sa depasesti numite briere insa.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa relationezi in mod corect cu cea care iti educa micutul:

1. Nu lipsi de la sedinte

Sedintele reprezinta o buna ocazie de a afla cum se descurca micutul la scoala. De asemenea, frecventandu-le vei afla daca ii poti fi de folos doamnei invatatoare. Poate ca isi doreste sa organizeze o excursie si are nevoie de cativa parinti care sa o ajute sa-i supravegheze pe cei mici sau poate planuieste o serbare la care are nevoie de anumita recuzita. Nu ezita sa contribui la acest tip de manifestari, deoarece un parinte implicat da intotdeauna mai bine decat unul care adopta o atitudine rece si distanta.

2. Prezinta-te la timp

Fa cunostinta cu doamna invatatoare inca din primele zile in care il duci pe micut la scoala deoarece astfel ei deschide caile de comunicare cu aceasta. Pentru dascali este important de stiut ca au un sprijin in parintii elevilor lor.

3. Nu vorbi despre tine

Pe doamna invatatoare nu o intereseaza detalii despre viata ta personala si nu vrea sa-ti stie opiniile legate de anumite evenimente cotidiene. Interesul ei principal este legat de binele copiilor pe care ii are la clasa. Rezuma-te strict la aspectele care tin de educatia micutului si de problemele lui de la scoala.

4. Nu-i monopoliza timpul

In momentul in care te duci la sedinte incearca sa vorbesti scurt si la obiect. Respecta timpul invatatoarei la fel cum si ea il respecta pe al tau. Gandeste-te ca mai sunt parinti care vor sa stie cum se descurca micutii si care sunt problemele prin care trec, asa ca, incearca sa nu exagerezi cu intrebari si comentarii.

5. Nu judeca dupa aparente

Ti se pare ca invatatoarea este prea tanara? Prea neexperimentata? Prea batrana sau prea iesita din tipare? Oamenii sunt diferiti, iar calitatile fiecaruia nu pot fi satbilite in functie de aspectul fizic. Nu judeca fara sa cunosti o persoana si nu spune lcururi pe care ai putea sa le regreti mai tarziu.

6. Timpul inseamna totul

Stii deja ca nu poti ajunge la una dintre sedintele obisnuite? Anunta din timp. Un parinte care lasa totul pe ultimul moment nu face decat sa arate ca nu-l intereseaza viata scolara a copilului lui.

7. Fii politicoasa

Politetea este cea care deschide o multime de usi. Nu exagera, dar nici nu te comporta de parca nu ai avea cei sapte ani de acasa. Multumeste atunci cand este cazul si pastreaza intotdeauna decenta in ceea ce priveste relatia cu doamna invatatoare.

Micutul tau merge deja la scoala? Cum te intelegi cu doamna invatatoare? Spune-ne mai multe in sectiunea de comentarii.

related posts

Modifică setările cookies