Orgasm in timpul nasterii? Afla in ce conditii este posibil


Nasterea orgasmica. Aceasta expresie starneste reactii care de care mai diferite: sprancene ridicate din partea barbatilor, zambete jenate la femeile care au nascut, clatinat din cap a neincredere sau priviri luminate de speranta in cazul gravidelor. Despre ce este vorba [...]


Nasterea orgasmica. Aceasta expresie starneste reactii care de care mai diferite: sprancene ridicate din partea barbatilor, zambete jenate la femeile care au nascut, clatinat din cap a neincredere sau priviri luminate de speranta in cazul gravidelor.


Despre ce este vorba si ce cauta cuvantul “orgasm” langa cuvantul “nastere”?

Conceptul de nastere orgasmica e relativ nou. A fost prezentat ca o alternativa la nasterea traditionala de catre Debra Pascali-Bonaro in documentarul intitulat “Nasterea orgasmica – cel mai bine pastrat secret” din 2009. In film, nasterea este prezentata ca un eveniment natural, extrem de intim si emotionant si asemanator din anumite puncte de vedere cu un act sexual.

Documentarul ataca doua piloni importanti pe care se sprijina conceptul de nastere traditionala:
nasterea se face la spital – care e cel mai bun si mai sigur loc unde se poate afla o gravida aflata aproape de soroc.
• nasterea este aproape intotdeauna insotita de dureri insuportabile.

In locul chinurilor facerii, nasterea orgasmica propune placerea, ba chiar orgasmul.

Nu conteaza directia – un obiect care intra sau iese stimuleaza in mod egal corpul unei femei.  “Traseul pe care o femeie obtine placere sexuala este identic cu traseul pe care-l parcurge bebelusul la nastere. Iar daca iti permiti sa te relaxezi si sa te deschizi cum o faci inainte de orgasm, experienta nasterii orgasmice devine posibila”, spune Christine Northrop, autoare a unui best-seller despre cum functioneaza mintea si corpul unei femei, “Women’s bodies, Women’s Mind”.

Pentru ca nasterea sa fie o experienta placuta, o femeie trebuie sa-si lase corpul sa se deschida larg, trebuie sa fie mangaiata, ocrotita si sa se afle in compania unor persoane cunoscute si dragi.

Sustinatorii nasterii orgasmice afirma ca spitalul e cel mai nepotrivit loc pentru o femeie care naste. Spitalul este perceput ca un mediu rece si neprietenos, unde oameni straini ii spun pe un ton imperativ si impersonal sa nu mai tipe si cand sa impinga.

Doctorul nu are ce cauta langa o gravida in timpul nasterii decat daca prezenta sa e justificata de probleme medicale. Nasterea, ca si sexul, trebuie sa poata fi facuta in intimitate, intr-un spatiu privat. Acasa, alaturi de viitorul tatic, femeia se poate relaxa, iar corpul ei elibereaza hormoni precum prolactina sau oxitocina, care ii creeaza o stare de bine.

Orice femeie are dreptul sa nasca intr-un mediu placut, sa aiba control deplin asupra corpului ei, pentru ca e vorba de nasterea ei, organismul ei, copilul ei, familia ei, spun adeptii nasterii orgasmice.

“Multe femei sunt surprinse sa descopere cat de puternice sunt” 

E posibil sa ai o nastere extatica”, sustine Inna May Gaskin, o moasa renumita pe plan international, care apare in documentarul “Nasterea orgasmica“. “Aceste stari pot fi atinse atunci cand o femeie este perfect lucida si constienta de ce i se intampla. Multe femei nici nu stiu cum functioneaza corpul lor pana cand nu nasc si sunt surprinse sa descopere cat de puternice sunt”.

Promisiunea cea mai mare a nasterii orgasmice este ca femeia care naste poate avea un orgasm concomitent cu expulzia, in cel mai bun caz. Orgasmul propriu-zis nu este obligatoriu, iar femeile care nu au orgasm la nastere se pot consola ca macar au nascut fiind in deplina armonie cu corpul ei si cu bebelusul lor.

Nasterea orgasmica – o idee controversata, dar plauzibila

Dupa o contractie mai puternica, i-am soptit copilului ca sunt atat de incantata ca ne vom cunoaste, in sfarsit, si ca sunt pregatita pentru nastere si c-o sa fie frumos si usor. La urmatoarea contractie, corpul meu a inceput sa impinga copilul. Am fost foarte uimita de cat de bine s-a sincronizat organismul meu cu bebelusul. Cand a venit pe lume, am pronuntat cuvantul “pace”. Sotul meu si cu mine am prins-o pe cand aluneca in piscina cu apa unde am nascut. A fost cea mai frumoasa experienta din viata mea”, povesteste o mamica din America.

Desi controversat, conceptul de nastere orgasmica pare  destul de plauzibil. Multe mamici din toate colturile lumii spun ca au perceput momentul expulziei bebelusului  ca pe o “usurare”, traind atunci o senzatie mai degraba placuta decat dureroasa. Dar parca suna, totusi, prea frumos sa fie adevarat… Voi stiti vreo mamica din Romania care a experimentat o nastere orgasmica?

related posts

Modifică setările cookies