Cum sa conduci in siguranta iarna cand ai un copil in masina


Cauciurile de iarna sunt o adevarata salvare in momentul in care esti pus fata in fata cu drumurile inghetate ale orasului. Pe langa acestea insa, mai exista o serie de accesorii la care poti apela pentru a-i oferi copilului tau [...]


Cauciurile de iarna sunt o adevarata salvare in momentul in care esti pus fata in fata cu drumurile inghetate ale orasului. Pe langa acestea insa, mai exista o serie de accesorii la care poti apela pentru a-i oferi copilului tau o calatorie sigura cu masina pana la scoala sau gradinita.

Atentia si rabdarea sunt elementele cheie pe care trebuie sa le scoti la iveala in momentul in care ai un micut in autovehicul, iar simturile tale trebuie sa fie de doua ori mai ascutite pentru a va feri pe amandoi de accidente si neplaceri.

Ai auzit, probabil, o multime de legende urbane care promit sa te salveze de derapari, insa noi iti propunem cateva trucuri realiste si practice care vor functiona in mod sigur atunci cand esti la volan pe timp de iarna.

1. Pregateste-te din timp

Daca stii ca urmeaza sa faci un drum cu masina pe un traseu plin de zapada sau gheata, asigura-te ca ai suficienta benzina, bateria de la telefon incarcata la maximum, numarul de telefon al unei companii de tractari si al mecanicului. Pastreaza intotdeauna in masina accesorii care ti-ar putea fi de folos in cazul unui accident si, cel mai important, mentine-ti calmul pentru binele tau si al micutului.

2. Aprovizioneaza-te

Portbagajul poate fi locul ideal pentru a depozita caciuli groase, fulare, manusi, ghete calduroase, paturi, cabluri de tractare, o lopata, racleta, lanturi antiderapante, lanterna si ceva gustari. Ai grija sa nu-ti lipseasca toate cele enumerate mai sus din autovehicul, mai ales daca pleci la drum lung.

3. Atentie sporita

Condusul pe timp de iarna presupune mai multa atentie decat sofatul in conditii obisnuite. Asadar, urca-te la volan doar daca esti odihnit si incearca sa scapi de toate elementele care ar putea sa-ti distraga atentia: muzica, telefoane si conversatii. O temperatura echilibrata nu-ti va crea stare de somnolenta, asa ca nu abuza de caldura in interiorul masinii.

4. Incetineste

Nu accelera, mai ales daca observi ca se apropie un damb. Nu frana, mai ales daca greutatea din masina este semnificativa. Gandeste-te ca pe primul loc trebuie sa pui siguranta micutului tau si ca nu conteaza daca intarzii putin atata timp cat ajungeti cu bine la destinatie.

5. Corecteaza derapajul

Masina derapeaza, in general, in momentul in cate viteza este excesiva. Pentru a corecta aceasta greseala tot ce poti sa faci este sa incetinesti, sa nu franezi brusc si sa corectezi din volan directia automobilului.

6. Deszapezeste-te

Cea mai buna metoda pe care o poti folosi pentru a scoate masina din zapada este sa o muti cu o viteza redusa putin in fata, apoi putin in spate, pana cand observi ca zapada nu mai reprezinta un obstacol. O alta solutie ar putea fi imprastierea nisipului pentru pisici sub roti si efectuarea aceleiasi miscari.

In timpul iernii atentia ta trebuie sa fie sporita, cu atat mai mult cu cat ai un micut pe bancheta din spate. Pastreaza-ti calmul, atentia si pregateste-te din timp pentru ce-i mai rau. Adopta principiul “mai bine sa previi decat sa tratezi” si nu abuza de pedala de acceleratie. Drum bun!

related posts

Modifică setările cookies