Cum sa ingrijesti corect urechile bebelusului tau


Una dintre cele mai comune temeri ale proaspetilor parinti este cea legata de auzul bebelusului. Te numeri si tu printre mamicile care s-au speriat pentru ca bebelusul nu s-a intors in momentul in care ai miscat o jucarie cu clopotei [...]


Una dintre cele mai comune temeri ale proaspetilor parinti este cea legata de auzul bebelusului. Te numeri si tu printre mamicile care s-au speriat pentru ca bebelusul nu s-a intors in momentul in care ai miscat o jucarie cu clopotei in preajma lui? 

Inainte de a trage concluzii pripite legate de sanatatea bebelusului tau, respira adanc si gandeste-te ca pot exista mai multe explicatii medicale care sa justifice lipsa reactiei.

In primul rand, bebelusii nu raspund prompt la sunete decat dupa varsta de trei luni. Imediat dupa nastere insa, medicii le testeaza celor mici simturile si ii anunta pe parinti daca observa ceva in neregula.

Citeste si: Cand trebuie sa te ingrijoreze scaderea in greutate a nou-nascutului

Pentru a te convinge singura cat de bine aude bebelusul, aplauda cu griija in preajma capului sau si observa-i miscarile. Chiar daca nu reactioneaza asa cum te-ai astepta, nu te speria, deoarece acesta nu este inca un semn ca cel mic se confrunta cu probleme. Uneori, bebelusul tinde sa ignore sunetele, insa nu trebuie sa te ingrijorezi.

Daca repeti actiunea de cateva ori si constanti ca cel mic nu reactioneaza cum se cuvine, mergi totusi la medic. Verificati rezultatele testelor de la nastere impreuna si comparati-le cu cele recente pentru a stabili un diagnostic.

Cei mai expusi la problemele cu auzul sunt copiii nascuti prematur, cei ale caror mamici au suferit complicatii in timpul nasterii, care au fost expusi consumului de medicamente sau droguri in timpul sarcinii sau cei care provin din familii care s-au mai confruntat cu astfel de afectiuni. Daca puiul tau se numara printre aceste categorii, nu ezita sa apelezi la pediatru.

Citeste si: Cum taiem unghiutele nou-nascutului

Pentru a-l feri pe cat posibil pe nazdravanul tau, ai grija la volumul televizorului si nu il expune in prima perioada a vietii lui la muzica galagioasa si suparatoare.

Nu introduce obiecte in urechiusele micutului, ci spala-le atent cu o carpa din material placut la atingere si vei vedea ca cel mic va creste sanatos si nu va avea probleme cu auzul.

related posts

Modifică setările cookies