8 idei pentru a creste un copil cu bani putini


Criza economica ne-a afectat pe toti, dar cel mai mult resimt asta familiile cu copii. Daca mai aveti si un credit la banca, sigur te va interesa cum sa faceti economii si totusi sa duceti o viata buna. Daca banii [...]


Criza economica ne-a afectat pe toti, dar cel mai mult resimt asta familiile cu copii. Daca mai aveti si un credit la banca, sigur te va interesa cum sa faceti economii si totusi sa duceti o viata buna.

Daca banii nu mai ajung ca in urma cu doi, trei ani, nu inseamna ca de-acum inainte trebui sa mancati doar junk-food si semipreparate… doar pentru ca sunt mai ieftine. Cu putina organizare, va veti permite chiar si o vacanta pe an.

Faceti cumparaturi doar o data pe saptamana si treceti tot ce aveti nevoie pe o lista. Ce ochii nu vad (pe lista), inima nu cere! Astfel, veti evita sa cumparati lucruri sau alimente de care nu aveti nevoie. Optati pentru supermarket – gasiti acolo tot ce aveti nevoie si la preturi mai accesibile.

Cautati in magazine promotiile si reducerile, asa veti putea economisi bani importanti. De obicei, fiecare saptamana aduce cu ea reduceri la anumite produse. Vanati-le si cumparati cu discount bunuri care pot rezista in timp chiar daca nu aveti nevoie de ele, cum ar fi detergentii.

Daca s-a stricat ceva prin casa, cautati pe internet cum le puteti repara. E mai ieftin sa repari un dulap sau o priza stricata, decat sa le inlocuiesti cu unele noi. Atentie insa, nu incercati daca nu sunteti siguri ca stiti ce faceti. Mai scump decat viata nu poate fi nimic altceva.

Outlet-urile sau magazinele de desfacere au impanzit in ultimul timp si piata de la noi. Gasiti acolo lucruri de calitate, la preturi de fabrica, adica mult sub nivelul preturilor din mall-uri sau supermarketuri.

Bunurile de larg consum sunt mult mai scumpe in plin sezon si inainte de sarbatorile importante, cum ar fi Craciunul, Anul Nou sau Pastele. Daca aveti neaparata nevoie de ceva, asteptati reducerile de sfarsit de sezon sau cumparati-le in extrasezon, cand pretul va scadea considerabil.

E mai convenabil sa platiti in numerar decat sa folositi cardul bancar. In primul rand veti putea observa mai usor cat de mult au costat cumparaturile si veti putea chiar renunta la unele dintre ele. Multi dintre noi pierdem controlul asupra cheltuielilor atunci cand stim ca vom plati cu cardul. Scoateti de pe card o suma de bani si cheltuiti doar cat va permite aceasta.

Chiar si convorbirile telefonice ne mananca economiile. E mult mai comod sa povestesti cu orele la telefon cu prietena cea mai buna, decat sa va intalniti undeva in oras. Totusi, nu exagerati cu aceasta activitate. Sau optati pentru un serviciu de telefonie convenabil si adaptat nevoilor voastre.

Asigurarile – la masina, la casa, cele de studii sau de viata – micsoreaza vizibil bugetul familiei. Inainte de a incheia o asigurare, studiati cu atentie oferta de pe piata, comparati si optati pentru cele mai avantajoase pentru voi.

Daca vreti sa mergeti in vacanta dar constatati ca bugetul nu va permite, nu va pripiti cu concluziile. Unele agentii de turism ofera reduceri de ultima ora. Mai mult, zborurile si hotelurile sunt mai ieftine daca ocoliti varful de sezon.

related posts