Cum sa-ti ajuti copilul sa-si descopere talentul


Activitatile extracurriculare contribuie la dezvoltarea intelectuala a copilului, motiv pentru care tot mai multi parinti isi inscriu copiii la cursuri care au scpoul de a le scoate la iveala abilitatile. Una dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac [...]


Activitatile extracurriculare contribuie la dezvoltarea intelectuala a copilului, motiv pentru care tot mai multi parinti isi inscriu copiii la cursuri care au scpoul de a le scoate la iveala abilitatile. Una dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac adultii insa este aceea ca aleg o activitate fara a se gandi si la preferintele micutului.

Studiile arata ca nazdravanii care urmeaza cursuri in afara programei scolare obtin rezultate mai bune, au mai multa incredere in ei si in fortele proprii si sunt mult mai feriti de posibilitatea de a intra in grupuri rau famate.

Citeste si: 4 idei simple ca sa iti inveti copilul doua limbi straine in acelasi timp

Marea provocare a parintilor este aceea de a face o alegere care sa-i faca placere si micutului, care sa se potriveasca pasiunilor lui. Cum ii descoperi pasiunile celui mic? Daca nu ai descoperit insa metoda ideala, iti oferim cateva sugestii.

Cate doua, cate trei

Psihologii si specialistii in urmarirea comportamentului copiilor le recomanda mamicilor sa nu aleaga mai mult de doua cursuri simultane pentri micutii lor. Daca activitatile extrascolare se inmultesc, nazdravanul se va simti frustrat si va obosi in incercarea de a finaliza cursurile cu succes. Daca alegi doar doua oferte, cel mic va avea sansa de a descoperi care ii place mai mult si va putea sa ia o decizie finala legata de cursul pe care vrea sa il urmeze.

Citeste si: Cum sa-ti inveti copilul sa aiba incredere in aspectul lui fizic

Ai rabdare

Putine sunt mamicile norocoase ai caror copii stiu de mici ce isi doresc sa faca in viitor. Majoritatea nazdravanilor sunt nehotarati si au nevoie de timp si multe incercari pentru a-si alege un hobby, pentru a-si da seama ce activitate ii face fericiti, asa ca fii rabdatoare si nu il presa. In cele din urma, puiul tau va gasi calea pe care vrea sa o apuce.

Tine minte ca perseverenta este una dintre principalele calitati pe care trebuie sa le detina orice mamica. Nu renunta cu usurinta chiar daca micutul tau nu da semne ca este pasionat de o activitate anume. Datoria ta este aceea de a-l ajuta si de a-l ghida, iar restul va veni de la sine.

related posts

Modifică setările cookies