Cum sa-ti intemeiezi propria afacere in 4 pasi simpli


Ai ideea care va rupe gura targului, dar nu stii care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgi pentru a gasi cheia succesului? Afla cum sa schitezi un plan de afaceri, cum sa alegi cei mai buni investitori si invata [...]


Ai ideea care va rupe gura targului, dar nu stii care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgi pentru a gasi cheia succesului? Afla cum sa schitezi un plan de afaceri, cum sa alegi cei mai buni investitori si invata sfaturile de baza care te vor impulsiona sa-ti incepi calatoria antreprenoriala.

A conduce propria afacere este o performanta pe cat de satisfacatoare, pe atat de solicitanta. Nu este intotdeauna usor sa tii in fraie un business, mai ales daca nu ai experienta necesara si mai ales daca ai o familie si multe alte responsabilitatiin plus.

Totul porneste de la o idee buna insa, iar daca urmezi cativa pasi simpli de inceput, in scurt timp ai putea avea afacerea prospera la care visezi. Vezi patru pasi simpli pentru a da startul unui business:

1. Pune la punct un plan de afaceri

Cu cat mai detaliat, cu atat mai bine. Cheia succesului consta in analiza atenta a fiecarui detaliu care tine de afacerea ta.

Tine cont de costurie fixe (chirie, utilitati, cheltuieli administrative, asigurari), dar si de costurile variabile (transport, inventar, impachetare). Noteaza-le pe toate si aproximeaza suma de bani de care ai nevoie pentru a pune lucrurile in miscare.

2. Vorbeste cu parintii si familia

Cu toate ca ai facut economie, fondurile pe care le ai nu-ti sunt de ajuns? Apeleaza, in primul rand, la persoanele pe care le cunosti si in care ai incredere. Conform studiilor de specialitate, prietenii si membrii familiei formeaza 81% dintre investitorii micilor afaceri.

Spre deosebire de banci, apropiatii vor avea incredere in tine si in abilitatile tale. Apeland la ei, vei trece automat de hopul obtinerii de fonduri.

A cere bani nu este un moment usor, insa pentru a usura situatia prezinta-le apropiatilor planul de afacere pe care l-ai intocmit si fii pregatita sa lamuresti posibilele neclaritati. Nu uita sa mentionezi de termenul la care vei restitui sumele de bani pe care ti le-au promis si formuleaza niste documente legale care sa-i asigure pe cei din jur ca te vei tine de cuvant.

3. Alege finantatorii potriviti

Pentru fonduri suplimentare, apeleaza la serviciile unei banci. Afla care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a obtine o suma de bani pentru afacerea ta si cantareste cu atentie ofertele bancilor.

4. Foloseste-te de orice tip de resursa

Orice resursa este folositoare in momentul in care esti abia la inceput. Daca afacerea ta se bazeaza pe produse hand-made, de exemplu, in mod sigur vei gasi pentru o vreme in propria casa resursele necesare construirii obiectelor.

Nu in ultimul rand, aminteste-ti ca rabdarea si perseverenta sunt cheile succesului oricarei initiative. Poate ca lucrurile nu vor merge bine din prima, dar daca vei astepta putin, afacerea ta ar putea fi cu adevarat prospera.

related posts

Modifică setările cookies