Cum sa-ti protejezi copilul de pericolele din casa. Cateva reguli pentru un camin sigur


Copilul tau a crescut. La cele 6 luni ale sale va parasi spatiul sigur al patutului si va pleca, plin de curiozitate, sa exploreze. Fiecare obiect intalnit in cale va fi examinat cu atentie, astfel incat te vei intreba cu [...]


Copilul tau a crescut. La cele 6 luni ale sale va parasi spatiul sigur al patutului si va pleca, plin de curiozitate, sa exploreze.

Fiecare obiect intalnit in cale va fi examinat cu atentie, astfel incat te vei intreba cu siguranta: “Este casa noastra un loc sigur pentru bebe?”

Toate lucrurile care pot fi la indemana copilului tau, aparent inofensive, pot deveni periculoase. Iti oferim cateva sfaturi care transforma caminul tau intr-un loc sigur pentru bebelusul tau.

Citeste si: Cum sa-ti feresti copilul de accidentari

Toate aparatele care folosesc curentul electric reprezinta factori de risc pentru copilul tau. Cumpara sigurante pentru prize. Acestea trebuie sa fie suficient de mari, astfel incat sa nu reprezinte un pericol de inghitire. Nu folosi fierul de calcat in preajma micutului. Atunci cand calcati, folositi o masa speciala.

Evita accesul bebelusului la masina de spalat, aspirator, radiator, ventilator etc. Masina de spalat reprezinta un risc si atunci cand nu este in functiune, multi copii fiind tentati sa se ascunda acolo. De aceea este folositor un sistem de siguranta al usii, la fel cum este indicat un astfel de sistem si la usa cuptorului.

Atentie la pungile de plastic, piesele metalice sau orice alte obiecte mici care reprezinta un risc crescut de sufocare sau de inec. Jucariile mici nu sunt recomandate la aceasta varsta. Citeste cu atentia eticheta produsului, in general aceasta contine avertizari.

Citeste si: Afla ce jucarii de pe piata sunt periculoase pentru copii 

Indeparteaza recipientele cu continut toxic (solutii, detergent, otrava etc). Vesela sau diverse instrumente din bucatarie trebuie tinute in dulapuri situate la o inaltime la care copilul nu poate ajunge.

Este recomandata amplasarea mobilierului langa pereti, astfel incat micutul sa nu se poata strecura in locurile stramte si sa ramana astfel blocat. Un spatiu liber in centrul camerei ii ofera micutului tau spatiu suficient pentru explorare.

De asemenea, atentie la obiectele care au colturi. Foloseste aparatoare, care indeparteaza pericolul de ranire la nivelul fetei sau a fruntii. Daca vei dori sa innoiesti mobilierul, opteaza pentru cel cu margini rotunde.

Citeste si: Iti duci copilul la piscina? Afla cum sa-l feresti de pericolul inecului

Daca ai scari, opreste accesul micutului catre ele si asigura-le prin sisteme de protectie. Pune incuietori la usa de la baie, blocand astfel accesul bebelusului tau la vasul de toaleta si eventualele produse toxice depozitate.

Acestea sunt doar cateva recomandari. Cu siguranta un parinte va gasi si alte metode de a-si feri copilasul de accidente. Nu trebuie sa te descurajeze modificarile pe care le impune prezenta noului membru al familiei. Casa ta se transforma in locul acela sigur unde copilasul tau va creste vazand cu ochii, in siguranta.

related posts

Modifică setările cookies