Cum sa scapi rapid de durerile de burta


Chiar daca miscarea fizica ar parea ultimul lucru la care o persoana care sufera de dureri de burta se gandeste, o plimbare de 10-15 minute ar putea face minuni! Plimbarea este un remediu rapid daca stomacul nu-ti da pace. Potrivit [...]


Chiar daca miscarea fizica ar parea ultimul lucru la care o persoana care sufera de dureri de burta se gandeste, o plimbare de 10-15 minute ar putea face minuni!

Plimbarea este un remediu rapid daca stomacul nu-ti da pace. Potrivit gastroenterologului Robynne Chutkan, fondatorul Digestive Center for Women în Chevy Chase, Maryland, intestinul are de suferit din cauza sedentarismului, acest fapt provocand crampe si constipatie.

Presopunctura si acupunctura pot ajuta pacientii sa scape de tensiune (stresul este o cauza comuna a durerilor de stomac). Potrivit lui Chutkan, presopunctura si acupunctura duc la eliberarea endorfinelor in corp si astfel se creeaza o stare de bine. Pacientul poate aplica presiune, cu o usoara miscare circulara, pe abdomen, la o palma deasupra buricului.

Mancatul in exces duce la dureri de burta asa ca, atunci cand apare un disconfort, trebuie sa luati o pauza de la mesele copioase. “Daca va intindeti un muschi, luati o pauza de la miscare. Asa se întampla si cu stomacul“, spune Chutkan. Acesta i-a sfatuit pe pacienti sa faca o cura de supe si sucuri pentru o perioada, si sa se obisnuiasca apoi sa manance portii mai mici.

Probioticele sunt o raza de speranta pentru cei care sufera de sindromul colonului iritabil. Majoritatea celor care au aceasta afectiune (manifestata prin constipatie, dureri abdominale sau diaree) sunt femei.

Ceaiul de menta cald poate face minuni, caci ajuta muschii stomacului sa se relaxeze. Un efect calmant au si uleiurile de menta, care au ajutat mai multe persoane care sufera de sindromul colonului iritabil.

Mediafax

Modifică setările cookies