3 sfaturi utile pentru calatoria bebelusului cu avionul


Faptul ca ai un bebelus nu trebuie sa fie o piedica in a-ti oferi o vacanta, fie ea si in afara tarii. Avionul reprezinta un mijloc rapid de a ajunge la destinatie, mai ales daca esti insotita de un copil mic.


Poti calatori cu micutul tau daca:
a. are varsta potrivita. Teoretic, peste varsta de 6 saptamani, organismul bebelusului este mai putin sensibil la germenii circulati de aerul conditionat din avion. Practic, pentru mai multa siguranta poti astepta ca bebe sa implineasca cateva luni.
b. este sanatos. Pentru ca se produc schimbari de presiune determinate de diferentele de altitudine, iar temperatura in avion este cateodata scazuta, amana calatoria daca cel mic are vreo suferinta la nivelul urechii, este racit sau tuseste.

Cateva sfaturi pentru o calatorie fara probleme:

1. Cum te descurci cu rezervarea?

Daca distanta este mare, alege un zbor de noapte in timpul caruia bebe este destul de probabil sa doarma. Ideal este zborul direct pentru a evita escalele obositoare.

Anunta compania de faptul ca vei calatori cu un copil mic. Cateodata companiile aeriene practica tarife speciale pentru cei mici. Intereseaza-te asupra facilitatilor oferite bebelusilor in timpul zborului cat si despre cantitatea de lichide permisa la bord (in ideea hranirii celui mic).

Daca bebelusul tau este foarte mic si se linisteste stand in bratele tale, poti sa nu ii rezervi loc. In cazul in care ai ales sa aiba loc separat, ia cu tine un scaun de masina in care este in siguranta si se poate juca.

Pentru a evita zgomotul motorului, nu alege locurile din spate. Copilasul este bine sa stea intre parinti. Daca e tinut in brate, nu-l aseza pe cel mic pe locul de langa culoarul de trecere.

2. Ce trebuie sa cuprinda bagajul?

- scutece, hainute de schimb, o paturica
- suzeta, biberon, jucarii
- bavetica, servetele umede
- mancare speciala: daca a inceput diversificarea
- portbebe: pentru o deplasare mai comoda

3. Ce se intampla in timpul calatoriei?

Pana sa intrati in avion, profita de minutele de asteptare si schimba-l de scutece. Odata intrati in avion, daca micutul are loc separat, asigura-te ca sta confortabil si verifica centurile.

La decolare si la aterizare este indicat sa-i dai ceva de mestecat sau supt: suzeta, biberon, o bomboana daca este mai maricel. In acest fel se evita modificarile neplacute ale presiunii de la nivelul urechii.

Se poate intampla ca cel mic sa fie speriat si sa planga. Ia-l in brate, joaca-te cu el sau plimba-te pe culoarul dintre scaune. Cateodata lumea din jur da semne ca ar fi deranjata de plansul micutului. Este suficient sa le ceri scuzele de rigoare, fara a dezvolta vreun complex de vinovatie. Copilasul tau este pasager exact ca toti ceilalti, iar starea lui de agitatie este normala si trebuie tolerata ca atare.

Nu este cazul sa te temi! Daca te simti nesigura, pentru inceput poti alege distante mai mici ce necesita o calatorie de 1-2 ore. Chiar daca inceputul pare mai greu, nu uita ca il ai pe tati drept sprijin. Bucura-te de vacanta alaturi de familia ta! Zbor placut! winking

  • 3 sfaturi utile pentru calatoria bebelusului cu avionul

related posts

Modifică setările cookies