Cum te pregătești în al treilea trimestru pentru venirea pe lume a primului copil


Ultimul trimestru de sarcină poate fi unul destul de solicitant din punct de vedere emoțional pentru o femeie care se pregătește să devină mamă pentru prima dată.

Tag-uri: #sarcina #gravida

De la deciziile legate de naștere, până la organizarea și pregătirea pentru sosirea bebelușului, toate acestea pot fi copleșitoare, mai ales dacă ai senzația că mai ai multe lucruri de făcut și foarte puțin timp la dispoziție. 

Deși va trebui să pui la punct numeroase lucruri înainte să naști, cu puțină planificare și organizare vei vedea că situația nu este nici pe departe atât de complicată precum simți. Cu ajutorul partenerului tău de viață, al prietenilor și familiei vei reuși să pui totul în ordine înainte de venirea pe lume a bebelușului, astfel încât primele tale săptămâni cu cel mic să fie cât mai lipsite de griji. Iată care sunt principalele lucruri pe care ar trebui să le stabilești:

Cum va arăta camera copilului

Chiar dacă ți-ai propus să dormi alături de bebelușul tău în primele luni, probabil ai luat în calcul deja faptul că el va trebui să aibă propria lui încăpere. Dacă nu ai apucat încă să amenajezi camera copilului, este important de știut că, odată ce ai ajuns acasă cu bebelușul, s-ar putea să îți fie mult mai greu să te mai ocupi de renovare și decorare, atât din lipsă de timp, cât și din rațiuni financiare. Pentru amenajarea camerei copilului ai nevoie de câteva săptămâni, asta în condițiile în care știi deja ce tip de design vrei să alegi și cum va arăta aceasta. Odată stabilite aceste detalii, rămâne să te asiguri că dispui de bugetul necesar pentru a-ți duce planurile la bun sfârșit. Poți lua în calcul inclusiv varianta unui credit de nevoi personale, dar ai grijă să îți calculezi cu atenție ratele lunare și să îți evaluezi bugetul astfel încât să nu te înhami la o cheltuială peste puterile tale financiare. 

Spital privat sau de stat? 

Multe spitale private oferă pachete de naștere pentru viitoarele mămici. De multe ori, femeile însărcinate aleg să își aducă pe lume copilul în spitalul în care lucrează medicul care le-a supravegheat sarcina. Altele preferă clinicile private din simplul motiv că pot primi rezerva lor separată, se bucură de mai mult timp alături de bebeluș și au parte de mai multă intimitate. Pe de altă parte, și costurile sunt semnificativ mai mari. Analizează avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni, consultă-te și cu partenerul tău de viață și interesează-te de ofertele fiecărei clinici, astfel încât să ai certitudinea că ai luat o decizie informată și corectă. 

Cât timp vei sta acasă cu bebelușul

Unele mămici aleg să stea în concediu de maternitate timp de doi ani, în timp ce altele sunt gata să revină la serviciu și după șase luni. Dacă ai în plan să te întorci la muncă după doar câteva luni, atunci va trebui să stabilești cu partenerul tău de viață cine va avea grijă de bebeluș. Poate tatăl va dori să își ia el concediu de paternitate sau poate recurgeți la opțiunea angajării unei bone. Indiferent de situație, aceste detalii trebuie discutate și stabilite din timp, astfel încât să aveți un răgaz suficient de mare pentru toate aceste decizii.

Cum poți recolta celule stem

Recoltarea de celule stem de la nou-născuți este o practică relativ nouă, însă este o procedură accesibilă oricărei mămici. Celulele stem sunt recoltate din cordonul ombilical și sunt extrem de valoroase pentru asigurarea viitorului medical atât al bebelușului, cât și al familiei. Costul recoltării de celule stem poate fi unul destul de piperat, așa că este bine să pui acest factor în balanță cu beneficiile pe care le poți obține de pe urma acestei proceduri. De asemenea, poți sta de vorbă cu persoane care au recurs la această procedură, dar și cu medicii, mai ales dacă nu ești pe deplin convinsă de utilitatea ei sau dacă nu știi la cine să apelezi pentru recoltare. 

Sursa foto: Shutterstock/Copyright:djile

related posts

Modifică setările cookies