Cum te pregatesti pentru vizita bebelusului la pediatru


Fiecare vizita la medicul pediatru consta intr-un examen fizic amanuntit pe parcursul caruia va fi verificata starea de sanatate si dezvoltare a celui mic, pentru a depista din timp orice problema. Cum cabinetul medicului este unul dintre primele locuri unde [...]


Fiecare vizita la medicul pediatru consta intr-un examen fizic amanuntit pe parcursul caruia va fi verificata starea de sanatate si dezvoltare a celui mic, pentru a depista din timp orice problema.

Cum cabinetul medicului este unul dintre primele locuri unde iti vei duce micutul, iata 9 sfaturi care te vor ajuta sa te pregatesti pentru intalnirea cu specialistul.

1. Aduna toate documentele utile. Afla din timp care sunt documentele necesare pentru vizita la medicul pediatru si aduna-le intr-un plic sau dosar. In acest mod vei avea mereu la indemana fisa de vaccinare a bebelusului sau alte documente importante despre cel mic.

2. Fa-ti bagajul. Probabil ca vizita va dura ceva timp, iar uneori esti nevoita sa astepti ca medicul sa te primeasca. Asa ca ia cu tine un bagaj format din scutece, servetele umede, hainute de schimb, si o paturica. Este posibil sa ti se faca foame cat timp astepti sau pe drum, asa ca nu uita sa iei cu tine niste apa si ceva de rontait.

3. Verifica traseul inainte de plecare. Uita-te pe o harta si noteaza “in minte” eventualele indicatii privind traseul, astfel incat sa nu te pierzi sau sa fii pusa in situatia de a ocoli jumatate de oras. Pleaca la drum cu 10-20 de minute inainte, evitand astfel blocajele din trafic. Daca sofezi, apeleaza la un GPS, dar tine cont ca trebuie sa fii atenta totodata si la cel mic, si la drum. Nu te grabi si nu apasa pedala de acceleratie: viata ta si a celui mic sunt mai importante decat orice altceva!

4. Acum e momentul intrebarilor. Ai ajuns in cabinetul medicului si nu iti mai amintesti tot ce voiai sa intrebi? E posibil ca grija pentru cel mic sa iti capteze toata atentia, asa ca nu e nimic grav! Cu o zi inainte de vizita la medic, fa-ti timp si noteaza pe o foaie de hartie intrebarile tale pentru specialist, astfel incat la sa poti afla toate raspunsurile de care ai nevoie.

5. Ia notite. Sa scrii intr-o agenda raspunsurile la intrebarile specialistului nu este o rusine! Multe mamici apeleaza la aceasta metoda pentru ca pur si simplu sunt mult prea obosite si concentrate incat nu reusesc sa tina minte tot ce spune medicul. Ia cu tine o agenda sau un carnetel si scrie, pe scurt si fara sa deranjezi, raspunsurile pediatrului.

6. Nu te rusina. Poate ca intrebarile tale ti se par stupide sau puerile, dar trebuie sa stii ca toate mamicile au nevoie de ajutor in ceea ce priveste cresterea unui copil. Stii doar: nu exista femeie care stie totul, mai ales cand vine vorba de primul bebe! Nu te ingrijora, nu esti prima si nici ultima mama care va adresa intrebari unui specialist, iar acesta cu siguranta a auzit deja toate aceste curiozitati pentru care tu nu ai raspuns.

7. Fa o lista de urgenta impreuna cu medicul. E noapte, afara e liniste, bebe insa are febra si plange incontinuu sau tocmai s-a lovit? Ce faci? Discuta cu pediatrul si asigura-te ca ai din timp raspunsul la aceasta intrebare. Cum cabinetul medicului este inchis noaptea, pregatiti impreuna o lista cu persoanele pe care le poti chema in caz de nevoie. Daca starea bebelusului tau te ingrijoreaza, apeleaza fara retineri la serviciul medical de urgenta.

8. Stabileste urmatoarea intalnire. Totul s-a terminat, bebe evolueaza normal si tu ti-ai notat raspunsurile la toate intrebarile pe care le aveai. Inainte sa pleci din cabinetul specialistului, nu uita sa iti programezi si urmatoarea vizita. Astfel vei putea sa te organizezi mai bine si vei sti din timp cum sa iti stabilesti programul.

9. Lupta cu bacteriile chiar si cand mergi la pediatru. Crezi ca in cabinetul medicului nu exista microbi? Ei bine, peste tot exista, asa ca mai bine esti precauta. Spala-te pe maini dupa ce pleci de la consultative sau foloseste o solutie pentru dezinfectarea rapida a mainilor.

related posts

Modifică setările cookies