Cum sa-l faci pe cel mic sa te asculte cand mergeti impreuna la cumparaturi


Nu e indicat sa mergi la shopping cu cei mici dupa tine, dar daca altfel nu se poate trebuie sa tii cont de cateva sfaturi de conduita. Cu tact si mult calm veti cumpara doar ce e necesar, nu tot [...]


Nu e indicat sa mergi la shopping cu cei mici dupa tine, dar daca altfel nu se poate trebuie sa tii cont de cateva sfaturi de conduita. Cu tact si mult calm veti cumpara doar ce e necesar, nu tot magazinul.

Copiii traiesc la nivel primar. De cele mai multe ori, isi exprima sentimentele exteriorizandu-le. Iar daca se intalnesc in grup, veselia (la pachet cu galagia! tongue) este la cote maxime. In magazinele mari ea este exacerbata de impactul noutatii: produse colorate, ambalaje atragatoare, mirosuri aromate si multa forfota.

Nu e de mirare ca, printre atatea ispite, micutii tai vor uita de buna purtare cat ai bate din palme. Daca vrei sa treci cu bine peste vizita la magazin atunci cand te insotesc si cei mici, este recomandat sa-ti faci un plan minutios inainte de-a iesi pe usa.

1. Evita sa mergi la cumparaturi in weekend-uri. va fi aglomerat si nu vei gasi tot ceea ce cauti. In plus, in marea de oameni, copilasii se pot pierde foarte usor. Daca poti, alege o zi obisnuita din timpul saptamanii si mergi dimineata – asa vei evita aglomeratia si-ti vei putea termina mai repede treaba.

2. Instruieste-ti micutii inca de-acasa ce sa faca in cazul in care s-au pierdut. Invata-i sa intre in vorba doar cu personalul magazinului (pentru asta tu ar trebui sa cunosti uniforma si sa le-o indici si lor) sau sa se indrepte catre ghiseul de informatii, in cazul in care sunt mai maricei si stiu sa citeasca.

3. Nu plecati de acasa fara lista. Ca sa evitati discutiile in contradictoriu in fata rafturilor cu alimente, propune-le sa intocmeasca fiecare o lista cu ceea si-ar dori de la supermarket. Fixeaza-le un anumit numar de produse sau o suma in care sa se incadreze, ca sa eviti siruri interminabile de dorinte.

4. Triseaza putin si apeleaza la tehnologie. Daca dispui de asa ceva, ocupa-le atentia cu gadgetu-uri cu ajutorul carora sa poata asculta muzica sau povesti la casti. Nu te vor mai stresa si vor fi prea putin preocupati de ceea ce se intampla in jur.

5. Caruciorul de cumparaturi poate fi distractiv. In supermarketurile mari vei gasi carucioare de cumparaturi cu loc pentru asezat copilul in fata sau chiar masinute cu pedale in care cei mici se pot urca si merge pe langa tine. Unele magazine au si cosulete pentru copii: explica-le ca nu trebuie sa-l umple, ci sa aseze in el produsele din lista facuta impreuna de acasa.

6. Orice refuz trebuie insotit de explicatii. Daca observi ca socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa, nu-l refuza imperativ ci ofera-i intotdeauna cu rabdare o explicatie pe care s-o inteleaga si s-o accepte. Poti, de exemplu, sa-i explici ca dulciurile de acasa se vor strica daca va cumpara altele, pentru ca nu va putea sa le manance la timp. Sau ca jucariile cele vechi se vor supara daca va aduce acasa jucarii noi si vor pleca la un alt copilas care sa le iubeasca. Sunt idei simple, dar cu mare impact emotional asupra lui.

In plus, citeste tablitele indicatoare de la inceputul fiecarui stand si mergi acolo unde ai nevoie. Atlfel, risti ca micutii sa-si piarda rabdarea sau, dimpotriva, sa devina apatici: oricum ar fi, vor sfarsi prin a nu mai dori sa coopereze.

Uita-te dupa casele speciale pentru femei insarcinate, persoane in varsta sau parinti cu copii. Intr-un magazin mare vei gasi intotdeauna o casa speciala. Daca ea nu exista, cere-le voie clientilor sa te lase in fata: daca si ei au copii mici acasa, vor intelege situatia speciala in care te afli. Distractie placuta! winking

related posts

Modifică setările cookies