Decizia incredibila a unei scoli. Copiii din ciclul general vor primi prezervative


Incepand din toamna, scolile publice din Springfield, Massachusetts vor imparti prezervative atat copiilor de scoala generala, cat si celor de liceu. Cu toate ca poate parea o decizie absurda, autoritatile sustin ca antecedentele o fac extrem de necesara. Conform studiilor [...]


Incepand din toamna, scolile publice din Springfield, Massachusetts vor imparti prezervative atat copiilor de scoala generala, cat si celor de liceu. Cu toate ca poate parea o decizie absurda, autoritatile sustin ca antecedentele o fac extrem de necesara.

Conform studiilor sociologice efectuate in acea zona, Springfield detine o rata mare a natalitatii printre adolescenti. Mai mult decatat atat, jumatate dintre copiii si adolescentii intervievati sustin ca au intretinut cel putin un raport sexual neprotejat cu o persoana de varsta lor.

In Statele Unite ale Americii, mai mult de 6% dintre copii isi incep viata sexuala inainte de 13 ani. Dintre participantii la studiu, 61% nu folosesc prezervativ, ceea ce inseamna ca cea mai mare parte a copiilor fac sex neprotejat.

Citeste si: Cand este momentul sa discuti despre sex cu un copil. Ce trebuie sa stie despre acest subiect

Aceste rezultate ingrijoratoare au determinat o reactie puternica a autoritatilor, care vor sa imparta prezervative in scoli pentru a preveni sarcinile nedorite.

Primul stat care s-a implicat in aceasta miscare a fost Massachusetts, urmand probabil ca exemplul sa e urmat si de altele.

Crezi ca este o decizie inteleapta? E in regula ca scolile sa le imparta prezervative copiilor?

related posts