Descopera 13 beneficii ale alaptarii pentru copilul tau


Alaptarea este recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii ca fiind cea mai buna sursa de hrana pentru bebelusi, pentru ca laptele matern ii ofera sugarului tot ce are nevoie pentru a se dezvolta armonios. OMS recomanda alaptatul exclusiv inca din [...]


Alaptarea este recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii ca fiind cea mai buna sursa de hrana pentru bebelusi, pentru ca laptele matern ii ofera sugarului tot ce are nevoie pentru a se dezvolta armonios.
OMS recomanda alaptatul exclusiv inca din primele ore de la nastere pana la varsta de 6 luni, dupa care alaptarea trebuie continuata pana la 2 ani, in paralel cu o alimentatie diversificata.

1. Colostrul, primul lapte secretat de glandele mamare dupa nastere, este de nepretuit. Este foarte bogat in vitamine, minerale, nutrienti si anticorpi – cel mai bun si mai frumos cadou pe care i-l poti face nou-nascutului tau.

2.
Laptele matern contine cel mai complex amestec de nutrienti si anticorpi si isi schimba compozitia in timp, astfel incat sa tina pasul cu nevoile nutritionale ale bebelusului in crestere.

Citeste si: 14 mituri spulberate despre ingrijirea bebelusilor

3
. Alaptarea joaca un rol important in buna dezvoltare a bebelusilor din punct de vedere emotional si spiritual.

4.
Bebelusii alaptati sufera mai rar de diaree sau de reflux gastric fata de cei hraniti cu lapte formula.

5.
In primul an de viata, copiii alaptati la san se imbolnavesc mult mai rar decat cei hraniti cu lapte praf.

6.
Alaptarea reduce riscul ca bebe sa sufere de constipatie cronica, colici sau alte deranjamente ale stomacului, pentru ca laptele matern este mult mai usor de digerat, in comparatie cu laptele praf.

7.
Alaptarea reduce riscul aparitiei diabetului infantil, alergiilor, astmului, eczemelor si, in general, reduce severitatea simptomelor oricarei boli alergice.

Citeste si: 8 beneficii ale alaptarii pentru mama

8.
Reduce riscul de moarte subita a sugarului. Statisticile arata ca, la fiecare 87 de decese din cauza sindromului mortii subite a sugarului, doar in 3 cazuri este vorba de bebelusi hraniti la san.

9.
Imbunatateste sistemul imunitar si protejeaza impotriva urmatoarelor boli: gastroenterite, enterocolite, infectii la ureche, boli respiratorii, pneumonie, bronsita, infectii la rinichi, septicemie, meningita, botulism, cancer la copii, boala Chron. De asemenea, alaptarea reduce riscul de afectiuni ale inimii la maturitate.
10. Alaptarea scade riscul aparitiei cariilor mai tarziu.

11
. Copiii alaptati la san au un IQ mai mare, un sistem nervos mai bine dezvoltat, o vedere mai buna si o mai buna densitate a oaselor.

12.
Copiii alaptati la san risca mai putin decat ceilalti sa devina obezi mai tarziu.

13.
Unele substante din laptele matern pot distruge agenti patogeni precum E. Coli, salmonella, streptococi, pneumococi si nu numai.

related posts

Modifică setările cookies