Doi siamezi uniti in zona coloanei vertebrale au fost separati cu succes – VIDEO


Doi gemeni siamezi din statul american Tennessee au avut sansa sa se priveasca pentru prima oara fata in fata, dupa opt luni. O echipa formata din cei mai buni medici de la “Le Bonheur Children’s Hospital” din Memphis au participat [...]


Doi gemeni siamezi din statul american Tennessee au avut sansa sa se priveasca pentru prima oara fata in fata, dupa opt luni.

O echipa formata din cei mai buni medici de la “Le Bonheur Children’s Hospital” din Memphis au participat la operatia-maraton de 13 ore prin care au reusit intr-un final sa-i separe pe cei doi gemeni siamezi. Acum, parintii celor doi micuti asteapta recuperarea lor completa.

Citeste si: Gemenii care au surprins Marea Britanie: unul este alb, celalalt mulatru. Afla explicatia medicilor

Joshua si Jacob s-au nascut in luna ianuarie prin cezariana, cu sase saptamani inainte de termen. Medicii care i-au adus pe lume nu le-au dat prea multe sanse de supravietuire celor doi bebelusi uniti in zona coloanei vertebrale (partea din spate a bazinului si a tractului gastro-intestinal).

In ciuda tuturor problemelor, micutii au supravietuit pritr-un “miracol medical” si au sansa de a avea o viata normala, fara a depinde unul de celalalt. Deocamdata, gemenii se afla sub atenta supraveghere a medicilor, dar sunt in afara oricarui pericol.

Dr. Max Langham, un membru al echipei de chirurgi, s-a declarat optimist in privinta evolutiei micilor pacienti. Langham a declarat ca acestia “vor putea putea o viata aproape normala”.

Citeste si: Top 7 cazuri de nasteri exceptionale

Daca nu ar fi fost separati, micutii nu ar fi trait mai mult de un an sau doi. Cazul lui Josua si Jacob este unul rar, o data la circa 200.000 de nasteri inregistrandu-se o astfel de situatie.

Gandul

related posts