Dragoș Bucur dezvăluie ce-l uimește la copiii lui: „Așa simt eu”


Dragoș Bucur și Dana Nălbaru formează unul dintre cele mai frumoase cupluri de la noi. Au trei copii și propria rețetă a succesului pentru fiecare dintre ei. 


Dragoș Bucur, care s-a întors la Visuri la cheie pentru sezonul 6, a vorbit deschis despre copiii săi și ai Danei Nălbaru. Au doi copii biologici, o fată și un băiat, însă în 2017 au decis să mai facă loc în familie unei fete de 5 ani. Așa a apărut Roxana, o fetiță de etnie romă care a învățat repede ce înseamnă siguranța și căldura unei familii iubitoare.  

În prag de an școlar, Dragoș Bucur a vorbit cu Perfecte.ro despre Sofia (12 ani), Roxana (6 ani) și Kadri (4 ani) și despre ce-l uimește pe el cel mai mult la ei.

La un moment dat ați retras-o pe Sofia de la cursuri. Mai face homeschoolling?

„Da, Sofia este în continuare în acest sistem de învățare acasă. E înscrisă la o școală, cu programă, cu examene, doar că școala este online și nu e în țară. Roxana, fata mijlocie, merge la școală, e în clasa I, iar Kadri, băiatul, e pe metereze alături de noi.” 

Umblă vorba că fiul vostru, Kadri, e un mic geniu la matematică. E adevărat sau vă place să credeți că e un copil ca oricare altul?

„Nu știu dacă e un mic geniu sau nu, dar sigur nu este ca ceilalți doi copii ai noștri. Adică, Sofia și Roxana sunt, clar, doi copii normali care au evoluat absolut firesc. La Kadri, lucrurile sunt puțin altfel. El preferă să stea două ore cu o carte în mână, să citească sau să te tragă de mână să-i citești. Pe de altă parte se joacă, aleargă, are mașinării, e interesat de fizică, nu știu, probabil că are niște înclinații. E posibil să fie genial, sunt niște decizii pe care trebuie să le luăm, pentru că am găsit destul de puține soluții de școlarizare pentru copii supradotați în țară.”

Ce anume vă uimește pe voi, părinții, la fiecare dintre copiii voștri?

„La Kadri ne uimește, evident, înclinația asta a lui către cunoaștere și informație. La Roxana e vorba de o rezistență și o putere extraordinare, adică a reușit să rămână în picioare după un trecut nu tocmai ușor. Sofia este un copil foarte matur și, în același timp, foarte deschis și sociabil, iar asta, coroborat cu lucrurile pe care noi le facem împreună, cred că va duce la chestii foarte frumoase. Așa simt eu”, ne-a spus Dragoș Bucur.

Citește și: Dana Nălbaru îi face educație sexuală fiului ei de 3 ani. ”Consider că am procedat corect”

Dana Nălbaru: „Suntem o familie normală”

Invitată la Vorbește lumea, Dana Nălbaru a povestit că ea vede familia ei ca una extrem de normală, dar care a ales să meargă pe un drum pe care atât ea, cât și Dragoș, îl consideră cel mai bun pentru toți 5.

„Noi am adoptat acest tip de educație pentru și împreună cu ea (Sofia - n.n.) pentru că am considerat că așa este mai bine pentru ea. Roxaba merge la școală, începe clasa I acum. Pentru fiecare copil încercăm să adaptăm metoda de educație, și nu mă refer numai la învățământ, ci la orice înseamnă educație, după cum i se potrivește lui”, a dezvăluit Dana Nălbaru.

Vezi VIDEO mai jos! Care sunt regulile din familia Bucur

related posts

Modifică setările cookies