Drama unui tata caruia autoritatile norvegiene i-au luat din casa copiii, ca sa-i dea spre adoptie


O poveste impresionanta si revoltatoare in acelasi timp vine de la Arad. Doi parinti disperati cauta ajutor ca sa-si recupereze cei cinci copii luati de autoritatile norvegiene, pe cand toata familia se afla acolo. Tatal pruncilor spune ca autoritatile norvegiene [...]


O poveste impresionanta si revoltatoare in acelasi timp vine de la Arad. Doi parinti disperati cauta ajutor ca sa-si recupereze cei cinci copii luati de autoritatile norvegiene, pe cand toata familia se afla acolo.

Tatal pruncilor spune ca autoritatile norvegiene l-au hartuit ani de zile cu acuzatii nedovedite, dar nu-si imagina ca ii vor destrama familia. Pana la aceasta ora, nici ambasada noastra de la Oslo, nici Ministerul de Externe nu au reactionat.

Drama lui Marius Radulescu si a familiei lui a inceput in urma cu cativa ani, cand a fost acuzat de jaf armat. Cand a fost eliberat din lipsa de probe, a dat in judecata politia si a castigat.

Insa de atunci a fost permanent in vizorul norvegienilor, iar in urma cu doua luni si jumatate, a ramas fara cei cinci copii, patru fetite si un baiat cu varste intre 6 luni si 8 ani. Pe cea mica au luat-o de la sanul mamei.

Citeste si: Vezi 10 pasi care consolideaza relatia copil-parinte

Parintii neaga ca si-ar neglija copiii sau ca i-ar creste in conditii necorespunzatoare si spun ca au si acte doveditoare. Ancheta sociala a Protectiei copilului de la noi le da dreptate parintilor.

De altfel, sistemul norvegian este criticat si de organizatiile pentru drepturile omului de la Oslo.

Norvegia are reputatia ca desparte un numar mare de copii de familiile lor. Serviciul de Protectia Copilului este adesea sustinut de un sistem judiciar corupt”, acuza o asemenea organziatie.

Cei doi soti si-au angajat avocati si in tara si in Norvegia, in speranta ca isi vor revedea cat mai curand copiii.

related posts

Modifică setările cookies