Exercitii fizice pentru mame ocupate


Mai multa energie? O talie mai ingusta? Vrei sa fii in stare sa tii copilul intr-o mana si cu cealalta sa cari o sacosa sau sa vorbesti la telefon? Da, se poate. Fii activa si in forma, cu rezultate rapide si excelente!


Cand esti mamica, maximizarea timpului de care nu prea dispui e prioritatea numarul unu. Vrei sa rezolvi cat mai multe si sa-ti mai ramana cateva minute si pentru a te juca putin cu micutul.

Avem pentru tine cateva ponturi numai bune de urmat. Afla mai jos ce sa mananci, cum sa topesti grasimea in exces, cum sa devii mai rezistenta la efort si sa debordezi de energie. Intr-un cuvant, cum sa fii o super-mamica!

Lucreaza-ti muschii

In activitatea de zi cu zi esti obisnuita cu multitasking-ul: alergi intre serviciu, familie si o gramada de alte obligatii. Fa la fel si cu muschii tai: lucreaza mai multe grupe simultan. Iti va lua jumatate din timpul alocat unei sedinte de fitness obisnuita, adica in jur de 10-15 minute.

5 moduri de a arde 500 de calorii

Fa trei dintre aceste activitati sportive in fiecare saptamana pentru a scapa de grasime, a deveni rezistenta la efort si a-ti maximiza rezultatele.

• Mergi pe bicicleta cu o viteza de cel putin 12 km/ora (timp de o ora)

• Alearga 1,5 km in 12 minute, timp de o ora, sau 10 minute pentru aceeasi distanta, timp de 45 de minute

• Joaca tenis (tot o ora)

• Inoata fara a depune un efort prea mare, timp de 65 de minute.

4 reguli pentru o alimentatie corecta si un surplus de energie

Pe langa miscare, trebuie sa fii atenta si la ce mananci peste zi, ca sa nu te trezesti ca motai in scaun.

Iata cateva reguli simple:

1. Nu pleca niciodata de acasa fara sticla cu apa. Hidratarea joaca un rol major cand vine vorba de energie. Mai ales daca alaptezi, nivelul fluidelor din corpul tau scade simtitor. Deshidratarea duce la diminuarea volumului de sange: cu cat organele primesc mai putin sange (inclusiv creierul), cu atat vei fi mai devitalizata si mai obosita. Bea apa plata sau carbogazoasa si mananca legume (si ele au un continut ridicat de apa).

2. Nu uita sa mananci. Cu toata debandada provocata de hranirea bebelusului, schimbarea, imbracarea, nu e de mirare ca multe mamici infuleca in graba niste snack-uri in locul unui pranz sanatos. Mananca echilibrat si ia o gustare la fiecare trei ore. Mixeaza carbohidratii buni cu proteinele si grasimile: cerealele integrale cu laptele si nucile, sau iaurtul simplu cu afinele si alunele.

3. Nu folosi cafeaua ca stimulent. O sa te trezeasca pe moment dar o sa te adoarma la scurt timp dupa. Acelasi efect il au si bauturile energizante sau dulciurile.

4. Ia-ti aportul necesar de nutrienti. Pentru un tonus ridicat pe termen lung, consuma vitamine si minerale, in special cele din complexul B (B6, B12 si acidul folic, care ajuta la transformarea hranei in energie), dar si vitamina D, care joaca un rol important in reglarea nivelului zaharului in sange. Sa nu-ti lipseasca din meniu legumele cu multe frunze, cereale integrale, oua, vita, creveti, scoici si sardine.

related posts

Modifică setările cookies