Fabrica Iepurasilor, ateliere de creativitate si aptitudini pentru copii


Fabrica Iepurasilor continua traditia lansata in 2009 prin Fabrica spiridusilor si propune de aceasta data copiilor si adultilor o calatorie printre mai multe ateliere de creativitate si aptitudini, cu un pronuntat caracter educativ si de divertisment. Copiii au la dispozitie [...]


Fabrica Iepurasilor continua traditia lansata in 2009 prin Fabrica spiridusilor si propune de aceasta data copiilor si adultilor o calatorie printre mai multe ateliere de creativitate si aptitudini, cu un pronuntat caracter educativ si de divertisment.

Copiii au la dispozitie un numar de 15 ateliere, iar evenimentul va avea o durata mai mare decat in 2009, ajungand in acest an la 15 zile, in perioada 7-22 aprilie 2012.

De-a lungul acestei perioade, se vor desfasura activitati din zone de preocupari diverse, dupa cum urmeaza: bucatarie/patiserie, roata olarului, figurine de colorat, confectii jucarii de plus, machete de trenulete, asamblare de bijuterii, incondeiere de oua de Pasti, croitorie, gatit.

Fabrica Iepurasilor va fi deschisa de lunea pana vinerea intre orele 13.00 -21.00, iar in week-end intre 10.00 -18.00, cu exceptia zilei de 15 aprilie 2012.

  • Durata atelierelor este de 20 – 30 minute, iar in timp ce copiii vor participa la aceste activitati, adultii pot savura produse specifice perioadei pascale, in spatiile special amenajate pentru acest scop.
  • Un element de noutate al acestei editii a evenimentului este faptul ca o parte din produsele realizate de participanti, casi unele accesorii sau instrumente vor putea fi pastrate, ca semn al participarii laatelierele respective.
  • Moneda de lucru in Fabrica Iepurasilor va fi Iepuronul, care vaasiguraaccesul la jocuri si activitati, precum si achizitionareaa diferite produse, in incinta fabricii. Rata de schimb este de 1 IepuRON pentru 5 RON.

Fabrica Iepurasilor are loc la Hotel Caro - Bulevardul Barbu Vacarescu, Bucuresti. CLICK AICI pentru harta.

Mergi direct la atelierul preferat:

1. Atelier de olarit al lui Nea Mitica
2. Atelier incondeiere oua – datini si traditii
3. Atelier de brutarie si martipan
4. Atelier de figurine colorate
5. Odiseea Muzicala cu George Turliu
6. Atelier cu trenulete
7. Atelier cu rochite
8. Atelier confectii din plus
9. Atelier de creatie accesorii teatrale
10. Atelier de creatie “cusut cu ata roz”
11. Atelier de asamblare bijuterii
12. Atelier de teatru Bobolina
13. Atelier SMURD
14. Atelier 112
15. Atelier de Educatie Rutiera

1. Atelier de olarit al lui Nea Mitica

Nea Mitica este mesterul, iar copiii sunt ucenicii lui. Atelierul se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 4 -12 ani. Practic toti copii pot participa si chiar si adultii sunt foarte interesati.

Durata atelierului este de aproximativ 15 – 20 minute. Copiii vor intelege olaritul si se vor bucura sa fie olari pentru cateva minute alaturi de Nea Mitica. Accesul in atelier se face pe baza de 3 IepuRONI. Un iepuRON costa 5 lei. Fiecare copil va pleca acasa cu o figurina din lut pe care o confectioneaza singur sau cu ajutorul lui Nea Mitica.

↑ sus

2. Atelier incondeiere oua – datini si traditii

Atelierul se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 4 -12 ani, complexitatea lucrarilor fiind specifica fiecarei grupe de varsta, 4-8 ani si 8-12 ani. Durata atelierului este de 20 – 30 minute.

Copiii vor fi indrumati in arta incondeierii traditionale a oualor, specifice Bucovinei, o arta folosita in aproape toate satele din zona, straveche de cateva sute de ani. Încondeierea consta in folosirea cerii de albine, incalzite, aplicate pe ou si apoi vopsirea acestuia cu vopsea de oua. Aceasta datina, pierduta in negura timpului, va dezvolta copiilor abilitatile artistice, gustul pentru frumos, dar si promovarea acestor traditii generatiilor viitoare.

Accesul in atelier se face pe baza de 3 IepuRONI, fiecare iepuRON avand contravaloarea a 5 RON. Fiecare copil va pleca acasa cu un ou ce va avea pictat pe el imagini, specifice sarbatorii pascale, pictate cu ceara, culorile finale fiind galben, rosu si negru.

↑ sus

3. Atelier de brutarie si martipan

VCopilului tau i-ar placea sa ajunga cofetar? Nu poate sti sigur pana nu va incerca sa decoreze singuri un minitortulet! O sa fie ca intr-un laborator adevarat, cu boneta, cu halat si cu forme de ornat!

Atelierul dureaza aproximativ 30 minute. Pentru accesul la acest atelier sunt necesari 4 iepuRONI.

↑ sus

4. Atelier de figurine colorate

Figurinele sunt din ipsos, albe, frumos finisate, perfecte pentru a fi pictate cu orice tip de acuarela, fara limita de varsta. Atelierul se adreseaza copiilor de peste 2 ani, parintilor si chiar bunicilor care vor sa evadeze putin in lumea basmelor. Pot fi un bun material didactic pentru gradinite, scoli primare, cluburi de joaca, ateliere de creatie.

Atelierul dureaza 30 minute. Copii vor fi incantati sa faca cunostinta cu personajele si animalele lor preferate si sa le dea viata prin culoare, facandu-si astfel noi prieteni. Chiar si adultii sunt deseori uimiti de ceea ce pot realiza cu putin efort si multa imaginatie.

sunt necesari 3 IepuRONI pentru a avea acces la acest atelier. Copii vor picta o figurina la alegere pe care o vor lua acasa.

↑ sus

5. Odiseea Muzicala cu George Turliu

Odiseea muzicala presupune prezentarea unei povesti muzicale pentru copii, o poveste ilustrata sonor despre intoarcerea lui Ulise acasa.

Atelierul este interactiv, prin modul de desfasurare al acestuia copiii au ocazia sa cunoasca diferite instrumente muzicale traditionale, mai putin intalnite – numeroase instrumente de percutie, saz – un tip de mandolina orientala, psalterium – o harpa in miniatura. Intoarcerea lui Ulise in Itaca reprezinta pretextul unei calatorii muzicale, in care copiii sunt implicati in mod activ, fiind stimulati sa dea contur, cu ajutorul diferitelor instrumente, ambientului sonor al naratiunii.

Aceasta activitate constituie o oportunitate de dezvoltare a culturii muzicale, a simtului artistic si a abilitatilor de comunicare si relationare a copiilor. Durata atelierului este de aproape o ora si presupune o singura intalnire, iar numarul de copii pentru care workshop-ul este gandit este de 10-20 copii, avand varste cuprinse intre 5 si 12 ani.

↑ sus

6. Atelier cu trenulete

Atelierul cu trenulete ii invata pe copii sa construiasca machete de trenulete. Îi invata, de asemenea, sa foloseasca unelte si materiale pe care le transforma in tunele, munti, sosele si trenuri, ii invata sa aiba rabdare si sa termine lucrarile pe care le-au inceput.
Metodele de lucru pe care le folosim cu copiii sunt provocatoare si distractive.

Atelierul de trenulete se adreseaza copiilor cu varsta intre 3-12 ani si se desfasoara pe grupe, dupa cum urmeaza: grupa mica 3-5 ani, grupa mare 5-12 ani. Copiii pot sa construiasca machete de trenulete, adica tunele, munti, ape, sosele, trenuri. La noi la atelier copiii pot incepe o lucrare si apoi pot reveni pe parcursul evenimentului ca sa-si termine lucrarea.

Atelierul dureaza 30 de minute sau o ora. O ora la atelierul cu trenulete costa 6 iepuRONI, iar 30 minute costa 3 iepuRONI. In costul atelierului intra materialele folosite iar copiii isi pot lua lucrarea acasa cand este gata.

↑ sus

7. Atelier cu rochite

Atelierul cu Rochite le invata pe fetite sa isi lucreze singure rochitele si diverse accesorii vestimentare. Le invata sa coasa si sa croiasca, atat de mana cat si la masina de cusut.

Atelierul cu rochite se adreseaza fetitelor cu varsta intre 5 -15 ani, se desfasoara pe grupe de cate 4-5 copii si dureaza 30 minute sau o ora. Fetitele vor invata sa coasa, sa faca tipare, sa croiasca. La atelier copiii pot incepe o rochita si apoi pot reveni pe parcursul evenimentului ca sa o termine.

Accesul se face pe baza de IepuRONI. O ora costa 6 IepuRONI, iar jumatate de ora costa 3 IepuRONI. În costul atelierului intra materialele folosite si fetitele isi pot lua rochita acasa cand este gata.

↑ sus

8. Atelier confectii din plus

In cadrul atelierului de papusi din plus, copiii vor invata sa confectioneze cateva modele de figurine din material textil umplute cu vatelina. Avand la indemana cateva tipare, cum ar fi cele de catel, delfin sau ingeras, participantii vor putea alege si confectiona, in functie de varsta, jucaria preferata. Jucariile confectionate vor fi oferite cadou copiilor.

Atelierul dureaza aproximativ 30 minute. Pentru accesul la acest atelier sunt necesari 3 IepuRONI.

↑ sus

9. Atelier de creatie accesorii teatrale

Atelierul de creatie accesorii teatrale isi propune sa aduca copiii intr-o lume magica, o lume pe care si noi adultii ne-o dorim. Ei vor avea posibilitatea sa isi aleaga costume in ziua atelierului si sa isi creeze accesorii potrivite acestora. Astel vor putea fi personaje din filmele preferate, eroii pe care ii indragesc, vor invata sa isi confectioneze singuri palarii, aripi, masti pictate si accesorizate manual de ei.

Munca celor mici se va concretiza intr-o parada de costume pe care copiii le vor imbraca cu mai multa mandrie, stiind ca acolo este o particica din munca lor. Atelierul dureaza aproximativ 30 minute. Pentru accesul la acest atelier sunt necesari 3 IepuRONI.

↑ sus

10. Atelier de creatie “cusut cu ata roz”

Atelierul de croitorie se adreseaza tuturor copiilor cu varsta intre 4-12 ani. Copiii vor petrece fiecare o jumatate de ora la atelier invatand prin intermediul unei scurte povesti cum se obtine materialul de lucru: pasla, iar pentru exemplificare le vor fi prezentate mostre de lana taiate in diferite stadii de prelucrare.

se vor folosi sabloane, foarfeca, acul, ata, lipici, panglici cu care copii vor executa decoratiuni ecologice din pasla. Costul atelierului este de 3 iepuRONI (include decoratiunea de Pasti), iar pentru amuzamentul copiilor o domnisoara va executa si pictura pe fata si iepurasi din baloane, la pretul de 1 iepuRON.

↑ sus

11. Atelier de asamblare bijuterii

Pentru copiii dornici sa aiba contact cu materiale si tehnici cu care nu se intalnesc in mod obisnuit, Atelierul Micului Bijutier iese in intampinare cu tehnici, materiale si moduri de prelucrare a metalelor extrem de spectaculoase. sub atenta supraveghere, copii vor putea ciocani, pili, slefui si vor putea asista la demonstratii de tratare a metalelor cu focul. Toate acestea intr-un mod care sa ii incante si totodata sa le dezvaluie cateva dintre tainele lucrului cu metalele si focul.

Absolventi ai cursurilor scolii de Bijuterie Contemporana Assamblage se vor ocupa atent de copii, oferindu-le cu toate raspunsurile la intrebarile pe care le au.

↑ sus

12. Atelier de teatru Bobolina

Atelierul de teatru al iepuritei va prezenta o piesa de teatru de papusi, interactiva, care va dura aprox 15 minute! Iepurita va incerca sa ii invete pe copii secretele unei alimentatii corecte si le va testa cunostintele culinare!

sunt bineveniti toti copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani, iar pretul este de 1 iepuRON! Este o piesa amuzanta, foarte antrenanta dar cu o reala tenta educativa!

↑ sus

13. Atelier SMURD

Activitati SMURD pentru grupa de varsta 8-14 ani:

- suportul de baza al vietii, care inseamna efectuarea respiratiilor artificiale si al masajului cardiac extern asupra unui pacient care este inconstient si nu respira, folosindu-se manechine. In cadrul acestui atelier se vor insusi manevrele: evaluarea constientei, eliberarea cailor aeriene, verificarea respiratiei, efectuarea compresiunilor toracice si a respiratiei artificiale
- asezarea pacientului inconstient care respira in pozitie laterala de siguranta
- manevrele de dezobstructie a cailor aeriene superioare la adult / copil
- acordarea primului-ajutor in cazul plagilor care sangereaza
- acordarea primului-ajutor in cazul arsurilor
- acordarea primului-ajutor in cazul fracturilor

Activitati SMURD pentru grupa de varsta 4-8 ani:

- mici jocuri de rol descriind accidentarea cuiva, pentu transmiterea informatiilor referitoare la ajutarea altora, dar si la preventia sau ajutor simplu pentru propria persoana
- completarea unor “fise personale” cu numele si prenumele copiilor, greutatea si inaltimea care vor fi masurate in cadrul atelierului
- concurs de desenat / colorat ambulante / masini de pompieri
- notiuni de igiena personala si igiena a alimentatiei

Dupa efectuarea atelierelor, ambele grupe de varsta vor urma circuitul:

- statia 112 (explicarea importantei apelului)
- vizitarea masinii de medic de urgenta (explicarea rolului acesteia, a aparaturii din dotare)
- vizitarea unitatii de terapie intensiva mobila, precum si a masinii de foc a pompierilor (si a unitatilor speciale de pompieri- salvatorii, scafandrii)
- vizita elicopterului sMURD (in weekend)

Accesul este GRATUIT.

↑ sus

14. Atelier 112

Atelierul 112 cuprinde prezentarea prezentarea modului de organizare si functionare a sistemului National Unic pentru Apel de Urgenta 112, prezentarea in format electronic a unui material educativ pentru copii, privind modul de utilizare a numarului de urgenta 112, organizarea de concursuri si premierea castigatorilor cu materiale publicitare specifice serviciului de urgenta 112, distribuirea de pliante cu continut informational specifice serviciului de urgenta 112, discutii libere privind utilizarea si importanta numarului de urgenta 112.

↑ sus

15. Atelier de Educatie Rutiera

Atelierul de Educatie Rutiera are ca scop desfasurarea de activitati educative pe teme rutiere prin formarea si consolidarea unor deprinderi de comportament corect, civilizat si preventiv pe drumurile publice. Prin stimularea invatarii si respectarii normelor de deplasare pe drumurile publice, trotuare sau spatii de joaca. Atelierul de Educatie Rutiera contribuie la prevenirea accidentelor de circulatie in randul copiilor.

Obiectivele Atelierului de Educatie Rutiera:

- sa cunoasca legile scrise si nescrise in domeniul educatiei rutiere si modul de aplicare al acestora, indicatoarele de circulatie, rolul agentului de circulatie;
- sa inteleaga necesitatea respectarii participantilor la trafic, unii fata de altii;
- sa aplice regulile de circulatie in calitate de pieton, biciclist, posesor de role sau pasager;
- sa intervina in cazul nerespectarii regulilor de circulatie de catre colegi, prieteni, parinti, cunostinte.
- sa recunoasca si sa explice intelesul unor termeni specifici limbajului rutier.

↑ sus

related posts

Modifică setările cookies