Fertilizarea in vitro e gratuita. Spitalele care percep taxe, excluse din program


Programul de fertilizare in vitro si embriotransfer demarat de Ministerul Sanatatii , in premiera din 1 iunie, este gratuit, unitatile sanitare publice sau private admise in acest proiect risca excluderea daca percep co-plata de la pacienti pentru derularea procedurilor, informeaza [...]


Programul de fertilizare in vitro si embriotransfer demarat de Ministerul Sanatatii , in premiera din 1 iunie, este gratuit, unitatile sanitare publice sau private admise in acest proiect risca excluderea daca percep co-plata de la pacienti pentru derularea procedurilor, informeaza conducerea MS.

Ministerul Sanatatii atentioneaza ca, in conformitate cu articolul 5 din Ordin ministrului Sanatatii 765/2011, procedurile de fertilizare in vitro, reprezentand procedurile de prelevare a ovocitelor prin punctie foliculara, recoltare a spermei si procesarea acesteia, inseminare a ovocitelor, transferul embrionar si monitorizarea evolutiei cazului pana in saptamana a 13-a de sarcina inclusiv, sunt gratuite, fiind achitate de catre Ministerul Sanatatii din fondurile alocate programului, informeaza Mediafax.

Am primit mai multe sesizari din partea cuplurilor care au inceput sa depuna dosarele medicale pentru a putea accesa programul. Acestea semnaleaza perceperea de catre unele centre medicale a unor taxe suplimentare pentru derularea procedurilor de fertilizare in vitro. Am cerut sa fie analizate toate aceste sesizari si, daca se dovedeste ca unitatile percep taxe, nejustificat, acestea vor fi sanctionate si MS le va exclude de la derularea programului“, a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Incepand cu 1 iunie 2011, in premiera, Ministerul Sanatatii a demarat Programul de fertilizare in vitro si embriotransfer, in cadrul caruia se asigura, gratuit, fondurile necesare realizarii procedurilor de fertilizare in vitro pentru cuplurile infertile.

related posts

Modifică setările cookies