Festivalul International de Arta Circului vine la Bucuresti intre 20 septembrie si 2 octombrie


Magia circului va cuprinde Bucurestiul in perioada 20 septembrie – 2 octombrie, cand trei dintre cele mai importante circuri din lume vor face senzatie in randul bucurestenilor. Dresuri de animale, acrobatii, magicieni, jonglerii, costume stralucitoare, adrenalina si amuzament, acestea sunt [...]


Magia circului va cuprinde Bucurestiul in perioada 20 septembrie – 2 octombrie, cand trei dintre cele mai importante circuri din lume vor face senzatie in randul bucurestenilor.

Dresuri de animale, acrobatii, magicieni, jonglerii, costume stralucitoare, adrenalina si amuzament, acestea sunt ingredientele aduse in competitie de cei trei concurenti care se vor lupta pentru Leul de Aur, la cea de-a treia editie a Festivalului International de Arta Circului de la Bucuresti.

Circ & Variete Globus a selectat doua circuri celebre din Ucraina (Circul national) si din Suedia (Circul Scott). Aceasta triere s-a facut dupa ce din concurs au fost eliminate circuri din America, Bulgaria, Germania, Italia si Rusia.

In acest an va intra in concurs si echipa Circ & Variete Globus, care va prezenta cea mai recenta productie a sa, “Destinul Dacilor“, la propriul sediu, in timp ce Circul Scott va evolua in Parcul Titan si Circul Ucrainean – vizavi de Parcul Drumul Taberei.

Reprezentatiile Circ & Variete Globus vor avea loc in fiecare zi, de la ora 15.00, iar spectacolele circurilor internationale pot fi urmarite zilnic, de la orele 10.00 si 18.30.

Circul national ucrainean va evolua in premiera pentru spectatorii romani. Radacinile istorice ale institutiei ajung pana in timpurile renumitului circ sovietic, in care au activat o mare parte dintre artistii ucraineni. In prezent, circul ucrainian participa cu succes la numeroase festivaluri internationale si face parte din elita circurilor de pe intreg mapamondul.

Atractia spectacolului oferit de Circul national ucrainean va fi o dresura de foci. Ucrainenii vor mai avea in concurs dresuri de ponei si elefanti si vor surprinde publicul si cu salturi acrobatice spectaculoase, contorsionism combinat cu hula hoop sau triplu salt pe bara rusa.

Cirkus Scott din Suedia vine cu un spectacol modern, care include numere impresionante cu lei de mare, elefanti, cai arabi, “roata mortii” si acrobatii pe sarma la mare inaltime, iluzionism, precum si momente savuroase de comedie. Pentru a sarbatori cei 75 de ani ai Circului Scott, colonelul James McScott, unul dintre stramosii directorului Robert Bronett, va aduce la Bucuresti un cufar incuiat cu multe chei, care sunt ascunse undeva in interiorul circului.

Robert Bronett impreuna cu toti muzicienii, artistii, animalele si copiii din public vor cauta aceste chei pentru a deschide cufarul si a scoate comoara la lumina. Circul Scott prezinta un spectacol plin de umor si caldura, artisti uimitori si animale. Spectacolul se bazeaza pe cei 75 de ani de experienta ai Circului Scott in productia de spectacole, experienta care i-a oferit un loc fruntas printre cele mai indragite circuri din ziua de astazi.

Circ & Variete Globus va prezenta istoria poporului roman intr-o varianta moderna, in “Destinul dacilor”, un spectacol filmic care imbina dresura de lei cu prezentarea de pauni, camile, lame, iar acrobatiile la inaltime vor taia cu siguranta rasuflarea publicului. In firul epic sunt prinse impresionante numere de dans ale fecioarelor dace despletite purtand costume aurite, jocul si obiceiurile fiilor Sarmizegetusei care ajung la Roma in cautarea printesei rapite de soldatii imparatului.

Atmosfera este completata de animale exotice aduse in arena pentru a face placere cezarului. Numerele de dresura, cele de echilibristica si cele de jonglerie se contopesc intr-un tot unitar, intr-un spectacol grandios in care sunt implicati peste 50 de artisti, un elefant, trei leoaice si un leu, catei, porumbei, caprite, ponei, cai, pauni si pentru care s-a muncit sute de ore. Efortul lor nu poate ramane fara ecou si de aceea copiii, parintii si bunicii sunt invitati la un spectacol de zile mari, un spectacol pentru toate varstele.

Cea de-a treia editie a Festivalului International de Arta a Circului se va incheia pe data de 2 octombrie, cu gala de decernare a premiilor pentru spectacolele aflate in competitie.

Decernarea premiilor se va desfasura in cadrul unui spectacol grandios, ce va avea loc la sediul Circ & Variete Globus, de la ora 15.00, in care vor fi prezentate filme cu secvente din productiile celor trei circuri participante si momente artistice de circ si dans.

Mediafax

related posts

Modifică setările cookies