“Tati, uite ce am gasit!” O fetita de 5 ani a descoperit o fosila veche de 160 de milioane de ani


Era inarmata cu o lopatica de construit castele din nisip, nu cu toate ustensilele necesare dezgroparii unor fosile. Chiar si asa, o fetita din Marea Britanie a gasit un petrefact vechi de 160 de milioane de ani. Emily Baldry a [...]


Era inarmata cu o lopatica de construit castele din nisip, nu cu toate ustensilele necesare dezgroparii unor fosile. Chiar si asa, o fetita din Marea Britanie a gasit un petrefact vechi de 160 de milioane de ani.

Emily Baldry a scos fosila din terenurile parcului Cotswold Water Park cu ajutorul tatalui ei, Jon in varsta de 40 de ani.

Citeste si: Intra intr-un tur VIDEO la Antipa si vezi o lume disparuta! Imagini spectaculoase cu muzeul dupa o investitie de 13 milioane de euro

Descoperirea fetitei poarta numele de Rieneckia odysseus, dateaza din perioada Jurasic, are un diametru de 40 de cm si apartine unei moluste care traia in ocean. Suprafata petrefactului este spiralata si contine tepi, fapt care i-a determinat pe specialisti sa concluzioneze ca molusca se ferea de predatori cu ajutorul lor.

Emily si tatal ei se fotografiaza mandri cu fosila descoperita

Inspirata de aspectul descoperirii, micuta Emily si-a botezat petrefactul Spike si l-a incredintat unui arheolog profesionist care sa-l poata identifica si ingriji cum se cuvine.

Citeste si: Misterul unor copaci din Polonia. Uite cum arata o padure de poveste

Dupa efectuarea tuturor analizelor, fosila a fost plasata in Centrul de Informare Gateway.

Sunt foarte fericita sa-l vad pe Spike acolo. M-am bucurat mult si cand l-am gasit, dar acum imi place si mai mult pentru ca e curat si stralucitor“, le-a spus micuta Emily jurnalistilor de la DailyMail.

Molusca este prima de acest fel descoperita vreodata in Marea Britanie, iar cercetatorii au fost foarte incantati de reusita copilei.

related posts

Modifică setările cookies