Fosta prințesă Ayako a Japoniei e însărcinată. Cine e tatăl copilului


Ayako, fiica cea mică a prințului Norihito, vărul împăratului Akihito al Japoniei, a renunțat la titluri pentru a se căsători cu un om de rând. Ea va naște în toamna acestui an primul ei copil.


Ayako, care a preluat numele soțului ei, Kei Moriya, a renunțat la toate privilegiile regale pentru a-și întemeia o familie cu un om simplu. Fosta prințesă este gata să dea naștere primului ei copil, conform Fuji News Network.

Fosta prințesă, care e cunoscută acum sub numele de Ayako Moriya, s-a căsătorit cu Kei Moriya la 29 octombrie 2018, la Tokio. Ea a acceptat să-și piardă toate drepturile conferite de statutul regal pentru a începe o viață nouă alături de bărbatul de care s-a îndrăgostit. Kei Moriya, în vârstă de 33 de ani, este angajat al unei companii de transport maritim. 

Kei Moriya și prințesa Ayako. FOTO: Japan's Imperial Household Agency

Prințesa Ayako este cea de-a doua membră a Casei Imperiale Japoneze care renunță la statutul ei privilegiat pentru a se mărita cu un om de rând. În luna septembrie a anului 2017, verișoara sa, prințesa Mako, s-a măritat cu un fost coleg de clasă, Kei Komuro. 

Mako este cea mai mare nepoată a împăratului Akihito. În schimb, Ayako nu e descendentă directă a împăratului Akihito, ea fiind fiica prințului Norihito, un văr al împăratului. 

Numărul reprezentanților Familiei Regale Japoneze a scăzut, astfel, la 18. Dintre aceștia, 13 sunt femei. Reprezentantele Casei Regale își pierd toate privilegiile statutului lor în momentul în care aleg să se căsătorească cu bărbați de rând.

Acest lucru nu e valabil și pentru bărbații Casei Regale, care își păstrează toate avantajele și dacă iau de soții femei „din popor”.

Foto: Getty Images

Vezi și: Nicolas Cage, detalii picante din viața sa
 

related posts

Modifică setările cookies