Frigiderul poate ucide? Ce reguli trebuie respectate pentru a ne feri de bolile provocate de alimente


Desi frigiderul pare locul ideal pentru pastrarea in siguranta a alimentelor, acesta poate fi de fapt locul in care bacteriile periculoase se pot ascunde, provocand boli grave. In frigider se pot afla de 750 de ori mai multe bacterii decat [...]


Desi frigiderul pare locul ideal pentru pastrarea in siguranta a alimentelor, acesta poate fi de fapt locul in care bacteriile periculoase se pot ascunde, provocand boli grave. In frigider se pot afla de 750 de ori mai multe bacterii decat nivelul considerat sigur, printre care salmonela, E.coli si listeria.

Conform unui studiu realizat de Agentia de Standarde Alimentare, un milion de britanici sufera de boli cauzate de infectiile alimentare, 20 de mii dintre acestia sunt internati in spital, iar 500 de persoane mor din pricina consumarii mancarurilor infestate, informeaza Daily Mail.

1. Carnea nu trebuie pusa pe rafturile de sus ale frigiderelor, deoarece otravirea alimentelor provine de la amestecul de bacterii din anumite produse.

2. Diferitele tipuri de branza ar trebui sa stea separat de alte alimente in frigider, precum pateul sau macroul afumat. Branza trebuie pastrata in cutii, pentru ca listeria din aceasta sa nu intre in contact cu alte produse din frigider.

3. In ceea ce priveste legumele, cercetatorii sustin ca acestea trebuie sa fie spalate inainte de a fi puse intr-un comportament separat in frigider.  Aruncati orice fructe, legume sau produse lactate daca prezinta urme de mucegai.

4. Orezul gatit trebuie aruncat daca a stat mai mult de trei zile in frigider.

5. Desi poate avea aspect si miros placut, mancarea procesata poate fi periculoasa pentru organism daca este consumata la mai mult de trei zile de la desigilare.

De asemenea, oamenii de stiinta sustin ca frigiderele pline sunt periculoase si trebuie sa fie curatate saptamanal cu apa calda si dezinfectant. Compartimentul de carne cruda trebuie curatat mai des.

Mediafax

related posts

Modifică setările cookies