Fructele si legumele ar trebui consumate de 5 ori pe zi. Doar 17% dintre mame stiu asta


Legumele, fructele si sucurile de fructe ar trebui sa fie o parte importanta a alimentatiei fiecarei persoane si ar trebui consumate de cinci ori pe zi, insa doar 17 la suta dintre mame stiu acest lucru. Rezultatele studiului, realizat in randul [...]


Legumele, fructele si sucurile de fructe ar trebui sa fie o parte importanta a alimentatiei fiecarei persoane si ar trebui consumate de cinci ori pe zi, insa doar 17 la suta dintre mame stiu acest lucru.

Rezultatele studiului, realizat in randul mamelor cu copii cu varste cuprinse intre 3 -10 ani, arata ca numai 17 la suta dintre mamele intervievate au aflat ca legumele si fructele trebuie consumate de cinci ori pe zi, dar 88 la suta dintre ele sunt de acord cu afirmatia conform careia fructele si legumele reprezinta baza unui stil corespunzator de viata.

Cercetarea initiata de Uniunea Nationala a Producatorilor de Sucuri (KUPS) a aratat, de asemenea, ca 42% dintre mamele intervievate dau din cand in caind copilului suc de fructe sau legume in loc de fructe sau legume.

6 din 10 mame cred ca ar trebui sa consume fructe si legume de cel putin trei ori pe zi, insa cei mai multi dintre cei intervievati mananca fructe de cel mult doua ori pe zi iar patru la suta sustin ca fac acest lucru doar o data pe saptamana.

Citeste si: Fructele dulci sunt periculoase pentru organismul tau. Afla de ce

Totodata, 70 la suta dintre copii sustin ca le plac fructele iar una din doua mame este constienta de acest lucru. Cu toate acestea, 36 la suta dintre mamele intervievate recunosc ca uneori sunt nevoite sa-si oblige copilul sa consume fructe, iar 14 la suta spun ca trebuie sa fac acest lucru in mod frecvent.

Rezultatele studiului mai arata ca desi copiilor le plac legumele (44% afirmand acest lucru), nu se duc singuri dupa ele. Mai mult, 42 la suta dintre mamici spun ca prepara legume pentru copiii lor, dar ajung sa le consume singure. Beneficiile care decurg din consumul fibrelor alimentare sunt necunoscute pentru 55 la suta dintre mame, iar cele ale consumului de fier pentru 32 la suta.

Cinci din zece mame intervievate imbogatesc dieta cu sucuri. Reprezinta o forma mult mai convenabila si preferata de servire a fructelor si legumelor“, rezulta din studiu.

KUPS a lansat, miercuri, in Romainia campania “5 portii de legume, fructe sau suc de fructe“, publicul tinta fiind mamele care au copii aflati in primii ani de scoala.

Citeste si: Fructe de padure, avocado? Uite ce trebuie sa mancati pentru a avea o minte ascutita

Campania “5 portii de legume, fructe sau suc de fructe” este un proiect informativ-educational cu caracter prosocial, principalul sau scop fiind promovarea stilului sanatos de viata, care consta, mai ales, intr-o alimentatie echilibrata, bogata in fructe, legume si suc de fructe, consumate in proportii adecvate. Un aspect important al campaniei il reprezinta cresterea gradului de constientizare in randul copiilor si adultilor cu privire la consumul de legume, fructe si sucuri, precum si educatia in jurul acestei idei.

Campania se va desfasura pe o perioada de trei ani, pana in septembrie 2014, proiectul fiind finantat din bugetul Uniunii Europene si al Republicii Polone, precum si din bugetul Fondului de Promovare a Fructelor si Legumelor, administrat de catre Agentia Pietei Agricole din Polonia.

Sursa: Mediafax

related posts

Modifică setările cookies