Ce trebuie sa mananci daca vrei sa ai o sarcina usoara


Pe vremuri, gravidele erau sfatuite sa manance tot ce-si doresc, daca vor sa aiba o sarcina usoara. Nutritionistii darama insa acest mit si atrag atentia ca viitoarele mamici nu trebuie sa se hraneasca pentru doi.


Daca iau prea mult in greutate, gravidele pot avea probleme la nastere, iar fatul nu se dezvolta cum trebuie. Si in cele noua luni de sarcina femeile trebuie sa aiba o alimentatie echilibrata ca sa tina toate pericolele departe.

Dincolo de problemele la care se expune femeia gravida, cel mai mare pericol il paste insa pe fat, atrag atentia doctorii. In cele noua luni de sarcina, femeile gravide ar trebui sa aiba o alimentatie echilibrata, bazata pe carne slaba si fructe si legume proaspete.

O crestere in exces in greutate poate sa faca sa nu se dezvolte bine copilul. Aceste kilograme suplimentare inseamna o suprasolicitare a organismului matern. Si nasterea devine mult mai dificila fie ca e nastere naturala, fie ca e cezariana“, explica prof. dr. Florin Stamatin, presedintele Societatii Romane de Medicina Perinatala.

In cele noua luni de sarcina, femeile gravide ar trebui sa aiba o alimentatie echilibrata, bazata pe carne slaba si fructe si legume proaspete.

related posts

Modifică setările cookies