Hotelul de gheata pe care copil tau trebuie sa il vada. Unde poti merge pentru o vacanta de neuitat


Mobila sculptata in gheata si pereti aproape translucizi. Asa arata unul dintre cele mai interesante hoteluri din Romania, care ii asteapta pe turistii nonconformisti sa-i paseasca pragul. An de an, Hotelul de Gheata de langa Lacul Balea este reconstruit pentru [...]


Mobila sculptata in gheata si pereti aproape translucizi. Asa arata unul dintre cele mai interesante hoteluri din Romania, care ii asteapta pe turistii nonconformisti sa-i paseasca pragul.

An de an, Hotelul de Gheata de langa Lacul Balea este reconstruit pentru a le oferi turistilor o experienta unica. Inca din anul 2005, de la lansarea ei, cladirea a facut senzatie in randul familiilor si persoanelor tinere, acestea planuind un weekend geros in Muntii Fagaras, departe de agitatia urbana.

Hotelul este construit 100% din materiale naturale si pana si paturile sunt sculptate in gheata, asa ca turistii trebuie sa fie cu mare bagare de seama in ceea ce priveste articolele pe care le aduc in bagaj.

Mestesugarii locali modeleaza an de an blocuri imensa de gheata pe care le iau direct din Lacul Balea si construiesc cu maiestrie peretii hotelului, intarindu-i cu ajutorul zapezii.

In urma cu an, ei au construit chiar si un Bar de Gheata si un Restaurant de Gheata, pe langa hotelul cu 10 camere situat la o altitudine de 2.034 m.

Hotelul nu este cea mai potrivita alegere pentru cei mai frigurosi dintre turisti insa, temperatura maxima din interiorul lui atingand -4 grade Celsius. Cu toate ca detinatorii cladirii au grija sa asigure paturi calduroase vizitatorilor, celor mai sensibili li se recomanda sa admire de acasa pozele hotelului inghetat.

Cladirea din Muntii Fagaras este prima de acest tip din Europa de Est si le ofera turistilor o experienta ca la Polul Nord, ei avand ocazia de a consuma lichide din pahare de gheata, sa stea pe elemente de mobilier din gheata si sa admire statuete realizate in stilul lui Constantin Brancusi, tot din gheata.

Singura problema a familiilor curioase ar putea fi toaletele, structua cladirii nepermitandu-i sa detina un sistem corespunzator de canalizare. De aceea, vizitatorii trebuie sa utilizeze toaletele altor hoteluri din apropiere daca vor sa nu strice minunatia arhitecturala.

Drumul pana la Hotelul de Gheata nu este deloc usor, insa cu putin noroc turistii pot ajunge acolo cu ajutorul unui mijloc de transport special.

Cei care vor sa isi petreaca o noapte in ineditul hotel vor trebui sa scoata din buzunar 300 de lei, insa detinatorul spune ca banii merita, mai ales ca anul acesta vine cu cateva surprize, fata de anii trecuti.

Chiar daca este mai mic, hotelul beneficiaza si de o biserica de gheata, iar in fiecare camera turistii pot asculta un anumit stil de muzica.

In plus, o alta noutate sunt cele 4 iglu-uri create pentru prima oara in cadrul hotelului.

Cum ti se pare cladirea de gheata? Ai indrazni sa-ti duci micutul in vizita acolo? Spune-ne mai multe in sectiunea de comentarii.

related posts

Modifică setările cookies