În ce condiții se vor închide școlile din cauza infecției cu coronavirus. Ce șanse sunt că elevii din București să meargă fizic la ore


În condițiile în care a mai rămas doar o lună până la începerea școlilor în România, autoritățile încearcă să ia cea mai bună decizie pentru a face acest lucru în condiții de siguranță.


Marea problemă a multor școli din România este supraaglomerarea – peste 30 de elevi în clasă, situație în care prezența tuturor copiilor în sala de curs ar putea fi riscantă. În acest scenariu se înscriu multe școli din București, iar autoritățile cred că cea mai bună variantă ar fi că o parte din elevi să meargă fizic la ore, iar ceilalți să facă online cursurile.

Ce șanse sunt că elevii din București să meargă la școală

“În mediul rural, spre exemplu, unde sunt mai puțini copii și structura școlii permite venirea mai multor copii la ore, bineînțeles că pot merge toți atâta timp cât localitatea se află în scenariul verde. Același scenariu verde, însă, nu poate fi aplicat pentru București din cauza infrastructurii școlare aglomerate”, a declarat pentru Edupedu.ro directorul general al Institutului Național de Sănătate Publică, Simona Pârvu.

La nivel general, însă, “Bucureștiul intră în scenariul al doilea că nivel de organizare (scenariul hibrid) , chiar dacă rata cazurilor de coronavirus este de sub unu la mie și zona ar intra teoretic în scenariul verde. Însă, dacă în București sunt unități unde infrastructura școlii permite, atunci se poate aplica scenariul verde”, a precizat Simona Pârvu pentru aceeași sursa.

Când se închide școala din cauza infecțiilor cu coronavirus

Șefa Inspecției Sanitare de Stat a declarat pentru Edupedu.ro că la descoperirea unui elev infectat cu COVID-19, clasa acestuia se va închide pentru 14 zile, timp în care colegii săi și ceilalți contacți stau în izolare. Pentru a se închide toată școala, trebuie să existe minimum 3 cazuri de infectare în 3 ture sau clase diferite.

Recomandarea autorităților este că elevii să poarte mască doar în recreație, nu și la cursuri.

 

related posts

Modifică setările cookies