În timp ce mulți nu cred în virus, ea a ales să se interneze în spital din cauza Covid-19 pentru a-și proteja mama bolnavă de cancer


Deși are numai 12 ani și este un copil, o fetiță din Oradea a înțeles exact ce se întâmplă în aceste momente în întreaga lume, cât de gravă este situația creată de Covid-19.

Tag-uri: #covid-19 #poveste

Aceasta s-a internat în spital de bunăvoie, pentru a-și proteja mama bolnavă de cancer. Fetița a insistat să fie dusă la spital și și-a făcut singură bagajul deși mama nu dorea să o lasă se plece. Medicii sunt impresionați de gestul ei și spun că micuța are simptome ușoare și acceptă orice tratament necesar.

Ariana este numele ei și a ajuns să se infecteze cu noul tip de coronavirus după o ieșire în oraș cu pritenii. Una dintre fetițele cu care Ariana s-a jucat a fost confirmată cu coronavirus, astfel că atât ea, cât și mama au fost testate.

Testul mamei a ieșit negativ, al fetiței a fost pozitiv. Pentru că era asimptomatică, cei de la DSP i-au spus Arianei că poate fi internată sau poate rămâne în izolare la domiciliu.

Fetița a fost cea care a decis să se interneze și chiar a insistat pe lângă mama ei să o lase să plece la spital. Copila a avut un motiv puternic în luarea acestei decizii: pentru a-și proteja mama. În urmă cu doi ani, femeii i-a fost descoperită o afecţiune oncologică serioasă, a fost operată, iar în prezent urmează sesiuni de chimioterapie.

"Încă de la aflarea rezultatului, Ariana a hotărât că se internează, mi-a zis că vrea s-o las la spital. Nu avea niciun semn de boală, dar ştie de pe net şi de la televizor că şi persoanele asimptomatice pot transmite virusul. Mi-a spus hotărâtă că vrea să o sun pe doamna doctor, că vrea să se interneze. I-am răspuns că eu nu vreau, dar pur şi simplu s-a dus în cameră, şi-a făcut singură bagajul şi apoi mi-a cerut să sun la Salvare, s-o ducă la spital", a declarat mama fetiţei.

Personalul medical care se ocupă de Ariana a declarat că aceasta a început să manifeste simptome ale infectării cu Covid-19 la câteva zile de la internare și i se administrează tratament pe care fetița îl ia fără niciun fel de refuz. 

Sursă foto: Profimedia images

related posts

Modifică setările cookies