Inventeaza povesti pentru copilul tau


Piciul tau s-a plictisit de Alba ca Zapada, Cenusareasa si Sindbad Marinarul? Afla mai jos cum sa inventezi povesti haioase cu parfum de… credibilitate. E mult mai usor sa-i pui un film la DVD, dar aici vorbim despre cum sa [...]


Piciul tau s-a plictisit de Alba ca Zapada, Cenusareasa si Sindbad Marinarul? Afla mai jos cum sa inventezi povesti haioase cu parfum de… credibilitate.

E mult mai usor sa-i pui un film la DVD, dar aici vorbim despre cum sa construiesti o relatie durabila cu copilul tau, nu despre cum sa scapi mai repede de responsabilitati. winking Pune-ti imaginatia la incercare si cheama si restul familiei sa te-asculte. Povestile pot fi o modalitate relaxanta si creativa de a va reuni si de a petrece cu totii timp de calitate la sfarsitul unei zile.

Iata cateva trucuri care vor face din tine un povestitor de nota 10:

1. Implica-l pe cel mic in poveste. Poti sa-i dai lui rolul principal in firul naratiunii, sau pur si simplu sa-i ceri ajutorul, prefacandu-te ca esti in pana de idei. Daca e micut de tot, poti doar sa-i ceri sa raspunda la intrebari simple, de genul: “Cum face o vacuta?”. Asta ii ajuta pe copii sa invete sa se concentreze si le sporeste capacitatea de atentie.

2. Fa din arta peovestirii o “afacere de familie”. Incepe cu ceva de genul: “Pe vremea bunicii…”, pentru a-l determina pe prichindel sa lege evenimentele istorisite de notiunea de timp. Unele lucruri care s-au intamplat in trecut, se intampla si acum si se vor intampla si pe viitor, astfel incat cel mic va avea sentimentul de continuitate si apartenenta.

3. Intemeiaza-ti povestea pe fapte reale. Daca tocmai i-ai facut micutului tau un fratior sau daca in curand va incepe sa mearga la gradinita, creeaza o poveste in jurul acestor evenimente. Apoi, cand acestea se vor intampla cu adevarat, i se vor parea familiare si se va obisnui mai usor cu noile situatii. Poti incerca sa construiesti povestea in jurul unor activitati pe care copilul tau le intreprinde in acest moment, cum ar fi baletul sau lectiile de desen.

4. Imparte povestea in episoade. Daca prind drag de o istorisire, copiii isi doresc ca ea sa nu se termine niciodata, sau sa dureze cat mai mult. Personajele le vor deveni in scurt timp prieteni si vor dori sa participle la crearea povestii sau sa anticipeze actiunea.

In plus, la aceasta varsta rutina este binevenita, asa ca poti face din povestea voastra fara sfarsit o modalitate de-a va petrece placut minutele dinainte ca Mos Ene sa apara pe la gene. 

related posts

Modifică setările cookies