La 3 ani, băiatul Danei Nălbaru face adunări și scăderi și citește ca un copil de clasa a doua


Dana Nălbaru este o mamă mândră de copiii ei. Fosta solistă de la HI-Q face hoemschooling  și le-a arătat tuturor internauților că micuții ei se descurcă minunat. 


Dana  Nălbaru este o mamă mândră de copiii ei. Fosta solistă de la HI-Q face homeschooling  și le-a arătat tuturor internauților că micuții ei se descurcă minunat. 

 

Dana Nălbaru a dezvăluit cum a ajuns băiețelul său să citească și să socotească încă de ep vremea când era un bebeluș. Dana a recunoscut că este adepta pedagogiei Montessori și micuții ei folosesc materiale dedicate din librării,  dar și ce găsesc prin cămară.


"La început doar ne-am jucat cu boabe de fasole sau năut, nuci sau castane, dar cu timpul a început sa înțeleagă la ce folosesc și acum poate face în minte calcule matematice. Nu aduna 23 cu 56 sau 134 cu 78, normal, nu a ajuns pana acolo :), dar adunări și scăderi până la zece sau adunări din zece în zece sau sută în sută (a înțeles principiul) face fără probleme."


sursa foto: Facebook


Dana a explicat pe Facebook și cum se ocupă de educația copiilor ei, împreună cu soțul său, Dragoș Bucur.


"Am ales să am răbdare și perseverență când vine vorba de a-i învață câte ceva și, mai ales, să țin cont de starea în care se află ei. Nu forțez niciodată momentele și nu există un program fix pentru studiu.

Flexibilitatea îi relaxează, faptul că nu trebuie neapărat să stea la masă pentru a învața un anumit lucru și faptul că mă implic în jocurile lor, îi determină să învețe cu plăcere.

Dacă văd că nu-i un moment bun pentru studiu, ii propun un puzzle, o poveste, un lego sau, pur și simplu, stăm de vorba și aduc discret în discuție lucruri pe care consider că e nevoie să le cunoască (de exemplu: în timpul discuției mă folosesc de un cuvânt spus de el că să îl întreb care e antonimul lui și apoi începem să spunem o serie de antonime. Sau, tot in timpul discuției, folosesc un cuvânt pe care știu că el nu îl cunoaște pentru a i-l explică sau duc discuția într-o zona interesantă pentru el că să dezvoltăm acel subiect)." a mai spus Dana Nălbaru pe Facebook.
sursa foto: Facebook

Fosta solistă de la trupa HI-Q se ocupă personal de educația copiilor săi. A retras-o pe fiica cea mare, Sophie de la școală și a optat pentru home schooling. 

În afară de cei doi copii biologici, Dana Nălbaru și Dragoș Bucur mai au o fetiță pe care au adoptat-o anul trecut.  

 
FULLSCREEN
La 3 ani, copilul Danei Nălbaru face adunări și scăderi și citește ca un copil de clasa a doua
  • /

related posts

Modifică setările cookies