Fericirea copiilor nu sta in lucruri marunte! Ce isi doresc micutii ca sa fie fericiti


Cercetatorii britanici au descoperit ca copiii au nevoie de lucrurile pe care le au si ceilalti pentru a se simti “normali”. Daca ai impresia ca e vorba de o minge, o papusa sau o casuta de jucarie, ar trebui sa [...]


Cercetatorii britanici au descoperit ca copiii au nevoie de lucrurile pe care le au si ceilalti pentru a se simti “normali”. Daca ai impresia ca e vorba de o minge, o papusa sau o casuta de jucarie, ar trebui sa te gandesti din nou.

Copiii care au acces la ultimele gadgeturi si poarta haine la moda sunt mai fericiti decat ceilalti. Potrivit unui studiu al Children’s Society, copiii cu varste cuprinse intre 8 si 15 ani care nu au cele mai noi modele de haine sunt nefericiti, acestia simtand si lipsa bunurilor materiale de ultim trend, precum un iPod sau jocuri video.

Studiul a fost realizat pe 5.000 de baieti si fete, care au fost intrebati daca au lucrurile de pe o anumita lista, iar in caz ca nu le au, daca si le-ar dori. De asemenea, copiii au fost intrebati cat de fericiti sunt in conditiile actuale.

Potrivit rezultatelor, banii pe care ii primesc de la parinti sunt cei mai importanti si cel mai dorit lucru de pe lista de “prioritati” cu un procent de 22%. Pe locul doi s-au clasat tot banii, insa aceia pe care copiii ar vrea sa-i economiseasca in fiecare luna, scrie Gandul.

Citeste si: “Testele Bezea” sau cum verifica specialistii vointa copiilor. Uite cum au reactionat micutii

Urmeaza gadgeturile, precum iPod-urile sau alte dispozitive personale de ascultat muzica. 17% dintre cei care au fost chestionati au raspuns ca nu au un astfel de sistem, dar ca si-ar dori. Vacantele in familie sunt dorite de aproximativ 15% dintre respondenti, iar antrenorii personali cunoscuti sunt doriti de 13%.

Desi se afla la finalul clasamentului, dorinta de a avea acces la un spatiu verde, o masina pentru intreaga familie si haine pe masura lor sunt deosebit de importante pentru fericirea copiilor. Ultimul loc este ocupat de dorinta de a avea cablu TV sau internet, cu un procent de 5.

related posts

Modifică setările cookies