Pericolul din mancare. La ce alergii sunt supusi copiii din cauza neatentiei parintilor


Pufuleti de la 5-6 luni, salam inainte de un an si sucuri acidulate baute din biberon. Medicii avertizeaza ca hrana moderna, plina de conservanti si arome sintetice, provoaca acum copiilor de trei ori mai multe alergii fata de acum zece [...]


Pufuleti de la 5-6 luni, salam inainte de un an si sucuri acidulate baute din biberon. Medicii avertizeaza ca hrana moderna, plina de conservanti si arome sintetice, provoaca acum copiilor de trei ori mai multe alergii fata de acum zece ani.

In jur de 8.000 de bebelusi ajung in fiecare luna la medic cu mancarimi, eruptii si dureri de stomac. In urma unei alerte europene, putem deja citi pe unele ambalaje mesajul: “poate afecta negativ activitatea copiilor“.

Citeste si: 5 mancaruri procesate pe care un copil nu trebuie sa le consume

La Mihai, alergia s-a declansat in timp ce era internat in spital. Medicii au aflat ca primise si gustari de acasa. Caterina Ciobanu, mama lui Mihai: “Ieri a mancat un pic de cascaval afumat, niste salamior, mancare de-aici de la spital. Am vazut ca vrea sa se scarpine, dar am zis ca n-ar fi cine stie ce“.

Mancarimile au aparut imediat, apoi s-a declansat si eruptia. Doctorii spun ca a scapat usor. La cei care nu sunt adusi imediat la urgenta starea se degradeaza rapid: se umfla buzele, ochii si, mai grav, limba.

Frecventa alergiilor alimentare la copiii sub 3 ani a ajuns in prezent la aproape 8 la suta, fata de 1 la suta, la cat era estimata acum 30 de ani. Cea mai plauzibila explicatie este faptul ca parintii introduc prematur in alimentatia copilului mic alimentele procesate, precum mezelurile, sucurile, dulciurile si sosurile. Multe contin substante chimice ale caror efecte pe termen lung nu au fost suficient studiate.

Citeste si: Afla de ce nu este buna pentru copii combinatia lapte cu cereale – VIDEO

Cifrele comunicate de medici i-au determinat pe responsabilii din Uniunea Europeana sa ceara avertismente clare, pe ambalajele alimentelor care contin E-uri nesigure.

related posts

Modifică setările cookies