Masura de prevenire sau afacere scandaloasa? Mamicile vand acadele infectate cu varsat de vant


Postul de televiziune KPHO din Phoenix a descoperit pe Facebook un grup format din parinti care ofera acadele infectate cu varicela in mod intentionat. Parintii interesati de aceasta oferta sustin ca isi doresc sa achitioneze dulciurile deoarece este mult mai [...]


Postul de televiziune KPHO din Phoenix a descoperit pe Facebook un grup format din parinti care ofera acadele infectate cu varicela in mod intentionat.

Parintii interesati de aceasta oferta sustin ca isi doresc sa achitioneze dulciurile deoarece este mult mai bine ca micutii sa se imbolnaveasca de la o varsta frageda pentru a deveni imuni la aceste boli ale copilariei.

De cealalta parte, cei care le comercializeaza spun ca initiativa lor este pur si simplu un gest altruist intrucat isi doresc sa-i ajute pe parintii care se gandesc la sistemul imunitar al micutilor lor.

Varicela, numita in mod populat “varsat de vant“, este provocata de virusul varicelo-zosterian si poate aparea atat in copilarie, cat si la varsta adulta. Vindecarea bolii nu presupune distrugerea virusului, ci doar stabilirea acestuia in organism, in stare latenta.

Citeste si: Cum se manifesta varsatul de vant la copii si cum il tratezi

In ceea ce priveste imbolnavirea, varsatul de vant poate fi capatat in trei modalitati, dintre care traversarea barierei placentare (de la mama la fat), pe cale aeriana (tuse, stranut) si prin contactul cu lichidul din veziculele caracteristice eruptiei.

Grupurile de mamici de pe Facebook au considerat insa ca si consumul unor dulciuri pe care copiii bolnavi le-au bagat in gura poate cauza aparitia bolii, asa ca au transformat comercializarea acadelelor intr-o adevarata afacere.

Citeste si: Cum se manifesta pojarul si cum sa-l tratezi pe cel mic

S-au lovit insa de reactiile autoritatilor, care au catalogat transferurile ilegale, dar si de opiniile medicilor care neaga vehement eficienta practicii.

Aceasta strategie nu va avea efectele la care se asteapta mamele. Virusul specific varicelei are nevoie de anumite celule pentru a trai, iar acadeaua nu reprezinta un mediu care ii permite sa se dezvolte si sa persiste. In schimb, alti factori periculosi se pot transmite prin intermediul acadelei, printre care si hepatita B“, spune unul dintre medicii intervievati de Huffingtonpost.

Ce parere ai despre initiativa parintilor americani? Ti se pare normal comertul cu acadele infectate? Spune-ne ce crezi in sectiunea de comentarii.

related posts