Micutului tau nu-i place laptele? Uite 5 alimente alternative pline de calciu


Cunoscut sub numele de “combustibilul alb”, laptele contine o mare varietate de nutrienti si asigura cantitatea de calciu necesara unei persoane de-a lungul unei zile. Ce faci insa cand copilul tau stramba mofturos din nas in momentul in care vede [...]


Cunoscut sub numele de “combustibilul alb”, laptele contine o mare varietate de nutrienti si asigura cantitatea de calciu necesara unei persoane de-a lungul unei zile. Ce faci insa cand copilul tau stramba mofturos din nas in momentul in care vede paharul din bucatarie sau, mai rau, cand acesta nu tolereaza lactoza?

Pentru orice problema exista solutii, iar aceasta nu face exceptii. Chiar daca micutul tau refuza sa bea cel putin o cana de lapte pe zi, exista o serie de alimente care ii pot oferi calciul de care are nevoie pentru a avea oase puternice, unghii sanatoase si dinti lipsiti de carii.

Persoanele care au adoptat un regim vegetarian cunosc trucurile de alimentatie pe care urmeaza sa ti le spunem, insa acestea pot fi aplicate de oricine, indiferent de varsta si regim de viata ales.

Iata cele 5 alimente-minune, bogate in calciu:

1. Sucul de portocale

Paharul de suc natural ii ofera micutului tau cantitatea optima de vitamina C, dar si o doza serioasa de nutrienti benefici pentru oase, asa ca data viitoare cand mergi la cumparaturi, nu ocoli raionul de fructe. 160 de ml de suc sunt ideali pentru o zi incarcata de scoala.

2. Branza tofu (de soia)

O felie de branza tofu contine aproximativ 400 de grame de calciu, adica jumatate din doza zilnica necesara oricarei persoane. Beneficiul acestui aliment este ca poate fi preparat in combinatii care mai de care mai interesante: combinata cu mirodenii, tofu se poate folosi la pizza, sandvisuri, in omlete sau paste, inlocuind carnea si branza. Ce mai, un adevarat deliciu pentru micutii mofturosi.

3. Somonul

Pentru copiii care se lupta cu intoleranta la lactoza, expertii in nutritie recomanda somonul. Pe langa gustul placut, acest peste aduce o multime de beneficii, fiind bogat in Omega 3.

4. Broccoli

Broccoli este o sursa extraordinara de vitamina A si C, fier si calciu. In plus, este bogata in fibre si saraca in calorii, asa ca o poti include in alimentatia intregii familii fara sa-ti faci griji in legatura cu greutatea. Daca aspectul legumei nu-l ispiteste foarte tare pe copilul tau, combin-o cu paste si carne, sau prepara o reteta cu orez si piept de pui.

5. Semintele

Calciul necesar copilului tau poate fi extras din seminte, conform specialistilor. O cescuta cu susan, de exemplu, contine aproximativ 350 de mg de nutreinti benefici organismului. Tot ce trebuie sa faci este sa-l presari peste somon sau salata si vei reusi sa prepari un fel de mancare sanatos pentru puiul si familia ta.

Sa nu uitam insa de calciu, cel mai raspandit mineral din organism. Prezent in oase si in dinti in proportie de 99% , calciul are un rol esential in buna functionare a inimii, coagularea sangelui, contractiile musculare. Carenta de calciu poate provoca dezechilibre grave.

Calcivid Citrat este un complex de calciu ce nu afecteaza functionarea normală a rinichilor, nici chiar la administrarea pe termen lung. Indicat tuturor persoanelor care necesita suplimentarea aportului de calciuCalcivid formula citrat este chiar recomandat si celor care prezinta contraindicatii la administrarea sarurilor de calciu sau nu raspund la tratamentul cu alte formule de calciu.

Produs majoritar din substante naturale, CalciviD citrat poate fi luat pe stomacul gol, nu irita mucoasa gastrica si nu necesita prezenta de acid clorhidric. Resorbindu-se rapid in cantitate suficienta, formula aduce doza de calciu necesara sanatatii si rezistentei oaselor, dar cu un rol important si in circulatia sangelui si  in functionarea normala a inimii.

Calciul este unul dintre elementele absolut necesare bunastarii fizice a micutului tau, iar daca nazdravanul nu agreeaza laptele, poti sa apelezi la aceste alimente pentru a-i oferi cantitatea necesara dezvoltarii armonioase.

related posts

Modifică setările cookies