Misterul unor copaci din Polonia. Uite cum arata o padure de poveste


Obisnuiesti seara de seara sa-i spui micutului tau povesti in care eroul principal trebuie sa calatoreasca prin munti si vai, sa depaseasca obstacole si sa infrunte raul pentru a ajunge un om de bine? De-acum, pe langa descrierile detaliate, ii [...]


Obisnuiesti seara de seara sa-i spui micutului tau povesti in care eroul principal trebuie sa calatoreasca prin munti si vai, sa depaseasca obstacole si sa infrunte raul pentru a ajunge un om de bine?

De-acum, pe langa descrierile detaliate, ii poti arata copilului tau padurea din poveste pe care trebuie sa o strabata printul neinfricat.

Intr-un colt din vestul Poloniei exista o padure de aproximativ 400 de pini care cresc avand la baza o inclinare de 90 de grade. Toti sunt indreptati catre nord si sunt inconjurati de o padure mai mare cu aceiasi copaci, care cresc insa normal. Colectia bizara este cunoscuta sub numele de “Padurea Incovoiata”.

Plantati in jurul anului 1930, copacii au crescut timp de 10 ani in mod normal si apoi au inceput sa se indoaie. Specialistii cred ca este vorba despre un tip de interventie umana, cu toate ca nu pot dovedi acest lucru si nici nu-si pot explica de ce ar face fermierii din zona asa ceva.

Stiai ca?

1. Pinii au un continut bogat de grasimi. Partile comestibile ale acestora contin acid oleic, un compus monosaturat care ajuta la scaderea colesterolului.

2. Pinul contine un acid special numit pinoleic, care poate fi folosi in regimurile alimentare intrucat contribuie la mentinerea unei greutati echilibrate. Acidul pinoleic inhiba pofta de mancare si te ajuta sa ramai sanatoasa si frumoasa.

3. Pinul este o excelenta sursa de vitamina E. El contine un antioxidant lipid solubil cunoscut pentru proprietatile sale in mentinerea membranei celulelor.

4. Pinul este lipsit de gluten si reprezinta un element de baza in realizarea formulelor de mancare pentru copiii alergici si nu numai.

5. Pinul este o sursa excelenta de vitamna B.

6. Pinul contine potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc si seleniu.

related posts

Modifică setările cookies