Nasterea cu mama purtatoare. Cat cere o mama surogat ca sa-ti poarte copilul – VIDEO


Tot mai multe tinere se ofera sa poarte bebelusi in pantece pentru cuplurile infertile si exista foarte multi parinti care apeleaza la mame surogat pentru a avea copilasi.  Infertilitate. Un cuvant greu, care le da fiori tuturor tinerilor care-si doresc copii. [...]


Tot mai multe tinere se ofera sa poarte bebelusi in pantece pentru cuplurile infertile si exista foarte multi parinti care apeleaza la mame surogat pentru a avea copilasi. 

Infertilitate. Un cuvant greu, care le da fiori tuturor tinerilor care-si doresc copii. Cuplurile devin constiente ca universul lor se poate prabusi odata cu anumite confirmari sau infirmari.  Nu oricui ii este la indemana sa adopte si nici statul nu te ajuta. Lucrurile s-ar putea schimba odata cu aparitia unei legi pentru reproducerea umana asistataMamelor purtatoare ar putea schimba destine.

Citeste si: Nasterea cu mama purtatoare, obiectul unui nou proiect de lege la Senat

Femei care pot purta detasat un copil in pantece, contra-cost evident. Internetul e plin de astfel de anunturi. Intelegerile se fac la colt de strada sau la o cafea. In astfel de imprejurari, singura garantie este speranta ca cel cu care stai de vorba isi va respecta cuvantul.

Riscurile sunt enorme pentru femeile care poarta in pantece bebelusi pe care, ulterior, ii dau altor cupluri.  Cele care se ofera sa ramana insarcinate contra cost cer onorarii de 25.000 de euro, dar se poate ajunge si pana la 60.000.

O vanzatoare de 26 de ani, mama a unui baietel, a discutat cu echipa “Povestirilor adevarate”. A mai donat ovocite inainte si cere 25.000 Euro pentru a fi mama surogat. Tot ce isi doreste este sa primeasca un avans de 5.000 Euro ca sa fie linistita. Evident, pe cea care isi pune corpul la bataie nu salvarea omenirii sau bunatatea sufleteasca excesiva au indreptat-o spre aceasta procedura, ci o realitate mult mai cruda: lipsa banilor.

Lupta zilnica pe care o duce pentru a-i oferi copilului ei, de numai doi ani, o viata mai buna. Pentru tanara vanzatoare, cu un salariu de 1.000 de lei pe luna,  nici nu mai conteaza ca incalca legea acceptand sa poarte in pantece bebelusul altui cuplu.

Citeste si: Vrei sa adopti un bebelus? Cum stii daca esti pregatita pentru acest pas

Teoretic, aceasta ar fi procedura prin care o femeie care nu poate tine o sarcina se poata bucura de un copil al ei, din primele minute dupa nasterea bebelusului. Participantii se lovesc, insa, de un vid legislativ si risca pedepse cu inchisoarea.  Nu neaparat parintii, cat medicii si mamele purtatoare. Exista, totusi, o metoda banala prin care poate se inlatura orice dubiu.

Legea privind reproducerea umana asistata ar prevede existenta unui registru al mamelor purtatoare.  Cele inscrise ar avea voie sa duca la bun sfarsit doar doua sarcini, iar pentru a minimaliza riscul ca acestea sa se ataseze de bebelus, ar urma sa fie alese doar femei care au deja copii acasa.  Un proiect in acest sens se va dezbate public, iar la discutii vor participa medici, reprezentanti ai societatii civile, dar si ai ai Bisericii Ortodoxe.

related posts

Modifică setările cookies