O scena celebra dintr-un desen animat va deveni realitate. Cum arata avioanele viitorului


Distanta dintre Londra si New York va fi parcursa in mai putin de ora, iar de la New York la Sydney se va ajunge in aproximativ 2 ore si jumatate. Nu este o scena SF, ci timpul in care avioanele [...]


Distanta dintre Londra si New York va fi parcursa in mai putin de ora, iar de la New York la Sydney se va ajunge in aproximativ 2 ore si jumatate. Nu este o scena SF, ci timpul in care avioanele viitorului vor ajunge la destinatie.

Aeronavele “Scramjet” vor depasi de cinci ori viteza sunetului, iar acest proiect va deveni realitate pana la sfaristul acestui secol.

Noile avioanele de pasageri sunt un proiect al Institutului de Inginerie Mecanica din Marea Britanie, tara care isi propune sa se lanseze in avangarda industriei spatiale.

Una dintre inovatii va fi designul noilor avioane. Acestea vor fi concepute in asa fel incat sa zboare in formatie de V, asemeni pasarilor migratoare, economisind astfel combustibil.

In prezent, exista o aeronava NASA care depaseste cu mult viteza sunetului, dar aceasta nu poate transporta pasageri. Noul avion va fi o versiune imbunatatita a acestui prototip.

Un alt proiect inedit este crearea unui sistem care sa permita fiecarui pasager sa fie lasat direct la destinatie, cat mai aproape de casa sau de hotel.

Mai exact, e vorba de aeronave individuale care pot fi lansate din avion la momentul ales, pentru a duce calatorul exact acolo unde doreste, asemeni unui taxi. Prin urmare, scena din acest simpatic serial animat, “The Jetsons“, ar putea deveni in curand realitate.

related posts

Modifică setările cookies