O scoala din Marea Britanie le-a interzis elevilor sa ridice mana la ore. Uite gestul inlocuitor


Generatii intregi de copii au fost obisnuite sa ridice mana in momentul in care stiu raspunsul la una dintre intrebarile pe care le adreseaza invatatoarea la clasa. Lucrurile s-ar putea schimba insa, de vreme ce o scoala generala din Marea [...]


Generatii intregi de copii au fost obisnuite sa ridice mana in momentul in care stiu raspunsul la una dintre intrebarile pe care le adreseaza invatatoarea la clasa. Lucrurile s-ar putea schimba insa, de vreme ce o scoala generala din Marea Britanie propune o alternativa inedita la acest gest extrem de cunoscut.

324 de elevi cu varste cuprinse intre 7 si 11 ani au fost instruiti sa renunte la traditionalele doua degete ridicate in aer atunci cand vor sa se exprime in timpul unei ore de curs. In locul acestora, copiii trebuie sa faca semnul “OK”, de la nivelul pupitrului, in momentul in care vor sa vorbeasca.

Conform declaratiilor oferite de personalul scolii, aceasta schimbare a fost propusa pentru a promova o atmosfera mai putin agitata in sala de clasa si pentru a oferi egalitate de sanse tuturor elevilor.

Cu toate ca persoanele traditionaliste ar putea protesta la auzul acestei vesti, profesorii insista ca schimbarea si-a castigat simpatia in randul copiilor si ca aceasta este o abordare dinamica si inovativa a procesului de invatare.

Semnul “OK” este folosit de elevii scolii generale Burlington de la inceputul anului scolar, spun jurnalistii de la dailymail.co.uk si nu este pe deplin acceptat de cei mici. Pentru a-i ajuta, cadrele didactice au lipit postere in scoala, aratandu-le copiilor gestul pe care trebuie sa-l faca.

La inceput am crezut ca este o gluma. Nu vad sensul acestei schimbari“, spune David Campleman, tatal unui elev.

Drept raspuns la protestele parintilor, profesorii insista ca metoda ii ajuta pe copii sa comunice intr-un mod mai calm.

Schimbarea nu este benefica pentru educatia lor. Ar putea sa se concentreze pe altceva. Acum, in loc sa fie atenti la raspunsuri, trebuie sa se abtina sa ridice mana si sa se corecteze daca nu fac semnul OK. Ar trebui sa se renunte la aceasta hotarare“, spune un alt parinte nemultumit.

Ferma si hotarata sa ramana pe pozitii, directoarea scolii insista ca metoda este una foarte buna, ca este mai putin intimidanta pentru copiii timizi si ca atmosfera din clasa este mai linistita din momentul implementarii ei. Mai mult decat atat, aceasta a mai impus o noua regula, conform careia numele tuturor elevilor sunt trecute pe niste biletele, iar in momentul in care invatatoarea adreseaza o intrebare, copilul care va raspunde este extras la intamplare dintre acestea.

Cum ti se pare aceasta hotarare? Crezi ca este o alternativa buna? Ai fi de acord ca schimbarea aceasta sa se produca si in scoala micutului tau? Spune-ne mai multe in sectiunea de comentarii.

Foto: DailyMail.co.uk

related posts

Modifică setările cookies