(P) Ce trebuie să știi dacă vrei să accesezi un credit de nevoi personale?


Aproape toți oamenii au nevoie, la un moment dat, de un credit. Fie că este destinat unor planuri mari, fie că este destinat unei nevoi urgente sau pur și simplu pentru satisfacerea unui moft, creditul este uneori singura soluție.

Tag-uri:

Există numeroase variante de a împrumuta bani, începând cu prietenii și familia, continuând cu băncile sau instituțiile financiare nebancare. Atunci când timpul este valoros, cea mai la îndemână variantă este cea prin IFN-uri.

Instituțiile financiare nebancare îți pot oferi un credit doar cu buletinul și îți pot asigura o mulțime de avantaje:

Creditul este acordat rapid. De  cele mai multe ori, banii ajung la tine în cont în doar 24 de ore;

Birocrația este minimă. Nu ai nevoie de foarte multe acte pentru a putea achiziționa un astfel de credit;

De regulă,  probabilitățile de a primi un răspuns pozitiv sunt destul de mari.

Este adevărat că un credit obținut de la un IFN poate să implice comisioane ceva mai mari decât un credit bancar și nu este potrivit atunci când ai nevoie de o sumă foarte mare de bani, cum ar fi pentru cumpărarea locuinței sau mașinii. Acesta își atinge scopul, însă, dacă îți dorești o sumă de bani pe care să o poți obține simplu și rapid, este cea mai la îndemână soluție.

Care sunt situațiile în care merită să optezi pentru un credit IFN?

Nu orice situație necesită un astfel de credit. Așa cum am spus înainte, pentru un credit imobiliar, este mult mai bine să mergi la o bancă. Dacă ai o urgență medicală, ți s-a stricat mașina, a întârziat salariul sau trebuie să participi la evenimente anunțate târziu, este cea mai bună soluție.

De ce acte ai nevoie pentru un credit de la IFN și ce condiții trebuie să îndeplinești?

Birocrația din relația cu un IFN este mult mai mică decât în cazul relației cu o bancă. Dacă o bancă îți va solicita adeverințe de venit, facturi de utilități sau poate pune condiția de a trece cu salariu la aceasta, o instituție nebancară îți va solicita doar o copie după cartea de identitate.

Comunicarea cu reprezentanții IFN-ului se poate face fie prin telefon, fie online, fie față în față cu un consultant, ceea ce te ajută să câștigi destul de mult timp iar aprobarea creditului se face aproape instant.

În ceea ce privește condițiile, acestea sunt destul de simplu de îndeplinit. Majoritatea instituțiilor financiare acordă împrumuturi persoanelor de minimum 18 ani, care au o vechime de minimum 1 lună la actualul loc de muncă.

Sfaturi utile

Atunci când aplici pentru un credit de la IFN este bine să respecți următoarele sfaturi:

1. Citește cu atenție contractul pe care îl semnezi. Fiecare IFN are propriile condiții și comisioane, așadar, costurile împrumutului pot fi diferite. Pot exista comisioane de analiză, de administrare, de rambursare sau pentru înregistrare în Arhiva electronică.

2. Nu împrumuta mai mulți bani decât ai nevoie!

3. Nu împrumuta mai mulți bani decât poți restitui!

4. Fii cât mai organizat. Administrează-ți corect cheltuielile, în așa fel încât să poți restitui creditul la timp.

related posts

Modifică setările cookies