(P) Cele mai importante avantaje ale monitorizării bebeluşului în primele zile de viaţă


În primele zile de viaţă, un sistem de monitorizare a bebeluşilor este esenţial. Având în vedere dezvoltarea tehnologiei, astăzi există astfel de tipuri de sisteme de monitorizare pentru copiii foarte mici şi nu numai cu funcţii avansate.

Tag-uri:

Una dintre aceste funcţii este senzorul de mişcare, ce poate înregistra pulsul şi ritmul cardiac. Este o modalitate foarte eficientă de monitorizare non-stop a stării de sănătate a bebeluşului, care îi preocupă pe părinţi mai ales în primele zile de viaţă ale acestuia, când se confruntă cu o situaţie complet nouă şi sunt foarte atenţi la orice aspect din viaţa celui mic.

Avantaje ale sistemelor care asigură monitorizarea copiilor

Specialiştii Xkids.ro recomanda sistemele de supraveghere pentru bebeluşi, din cel puţin următoarele motive:

Monitorizarea bebeluşilor de la distanţă este ceea ce fac mulţi părinţi din dorinţa de a-l obişnui pe cel mic să doarmă singur, în camera sa. Astfel, îl pot supraveghea pe bebeluş utilizând un smartphone conectat la internet sau orice alt device la care au instalat aplicaţia sistemului video.

Bineînţeles, părinţii pot fi chiar şi plecaţi de acasă, având totuşi acces la imagini. Majoritatea oamenilor care angajează o bonă pentru copiii lor optează în acelaşi timp pentru supravegherea video, asigurându-se astfel că micuţii sunt în siguranţă.

Datorită funcţiei de înaltă calitate a sistemelor de supraveghere, anume senzorul de mişcare, părinţii îi pot monitoriza constant activitatea respiratorie a bebeluşului din timpul nopţii, precum şi bătăile inimii.

Un monitor bebe va alerta părinţii în cazul în care camera amplasată în dormitorul celui mic detectează mişcare sau zgomot. Astfel, părinţii vor şti când s-a trezit bebeluşul, când plânge sau dacă este agitat.

Un alt avantaj constă în posibilitatea comunicării cu bebeluşul prin monitorul care dispune de un microfon. Pentru că majoritatea bebeluşilor se trezesc de numeroase ori noaptea, părinţii nu se pot odihni, având în vedere nenumăratele vizite către camera copiilor. Un astfel de microfon îi poate scuti de verificarea copilului în timpul nopţii, încercând, pentru început, să îl liniştească vorbindu-i.

Anumite sisteme de supraveghere performante dispun de melodii de leagăn, care liniştesc bebeluşul atunci când niciunul dintre părinţi nu se afla în apropiere. Este o funcţie foarte utilă în momentul în care cel mic trebuie să doarmă.

Mai mult, cele mai eficiente camere video sunt cele care emit cântece de leagăn în momentul în care senzorul detectează sunete pe care le face bebeluşul. Atunci când cel mic plânge plânge, există posibilitatea de a fi liniştit de un cântec de leagăn.

Tipuri de sisteme pentru monitorizarea copiilor

Supravegherea copiilor trebuie efectuată cu un device de înaltă calitate, care să ofere imagini sau sunete la momentul potrivit, să nu prezinte întreruperi, să fie funcţional pe termen lung şi să dispună de cât mai multe funcţii folositoare.

Sistemele de monitorizare copii sunt de două tipuri: audio şi video. Ambele dispun de funcţii diverse, aşa că informarea anterioară achiziţionării este esenţială pentru asigurarea unei monitorizări de calitate.

1. Tipul de sistem audio este, bineînţeles, cel care oferă părinţilor doar sunet. Având în vedere că nu dispune şi imagini, preţul de pe piaţa este mai redus, comparativ cu sistemele de supraveghere video. În cazul în care părinţii optează pentru acest tip, trebuie să se asigure că device-ul transmite sunete de calitate, deci, inteligibile. Dezavantajul acestui tip de sistem de supraveghere constă în lipsa imaginilor, astfel că unul dintre părinţi este nevoit să verifice copilul foarte des.

2. Sistemul de monitorizare video este cel pentru care cei mai mulţi părinţi optează. Utilizându-l, aceştia pot verifica în orice moment dacă cel mic este în regulă, fără a fi necesară deplasarea până în dormitorul său. În plus, imaginile pot fi vizualizate pe orice device prefera părinţii, precum: telefon, laptop, TV, tableta – important fiind că acestea să dispună de o conexiune la internet. Este importantă amplasarea corectă a camerelor video – nu prea aproape de copil, însă într-un loc care oferă o imagine completă.

related posts

Modifică setările cookies