(P) Cum alegi scaunul auto pentru copil - recomandări de la Nichiduță.ro


Vital pentru sănătate, dar totodată obligatoriu prin lege, scaunul auto pentru copil reprezintă o achiziție pe care trebuie să o realizeze orice părinte ce deține un automobil.

Tag-uri:

În funcție de pretențiile fiecăruia, o astfel de operațiune - după cum o numesc mulți dintre cei ce sunt proaspeți părinți - poate dura chiar și săptămâni în șir.

Chiar lăsând pe loc secund preferințele privind culoarea sau design-ul, alți factori sunt de influență majoră și necesită o atenție sporită. Dictează scaunele auto siguranta copiilor nostri într-o foarte mare măsură, deci se cade ca acestea să fie alese având în vedere o serie de caracteristici bine definite, stabilite în urma unei documentări corespunzătoare.

Criterii pentru alegerea unui scaun auto pentru copil

Pentru că niciun părinte nu riscă o achiziție care să îi ridice probleme vizavi de scaunul auto pentru copil, Nichiduță - magazin online pentru copii, dedicat părinților - vine în întâmpinare cu o serie de recomandări, aspecte ce privesc scaunele auto și alegerea celui potrivit. În linii mari, părinții vor avea în vedere:

1. Grupa de scaune auto

2. Tipul de scaun auto

3. Siguranța oferită de scaunul auto

1. Grupa de scaune auto

Coșmarul părinților este șirul de cifre și litere pe care trebuie să îl urmărească vizavi de o astfel de alegere. Nichiduță oferă câteva lămuriri în acest sens. Pentru a selecta un scaun auto potrivit bebelușului, fiecare se va raporta la înălțimea acestuia și la greutatea sa. 

Astfel, poate fi vorba despre un model din categoria de:

- grupa 0;

- grupa 0+;

- grupa 1;

- grupa 2;

- grupa 3;

- i-size.

Sistemul i-size este un concept mai nou care se raportează la înălțimea copilului. Scaunele auto clasificate după greutatea copilului sunt cel mai frecvent întâlnite. În timp ce grupa 0 se adresează nou născuților, respectiv celor care au o greutate până în 10 kg, grupa 3 spre exemplu este pentru copii cu greutate până în 36 kg. Filtrele de căutare de pe Nichiduta.ro asigură experiențe plăcute tuturor utilizatorilor, generând în câțiva pași simpli modelele cele mai relevante de scaune auto. 

2. Tipul scaunului auto

Scaunele auto sunt clasificate în funcție de tipologie în:

Scaune auto montate cu spatele la sensul de mers - se adresează grupei 0+ și sunt potrivite pentru bebelușii care au până în 13 kg. Pe scaunul din față se pot monta numai atunci când producătorii menționează în instrucțiuni, respectiv când nu există airbag sau când acesta este dezinstalat. Coccolle este unul dintre brandurile producătoare recomandate de Nichiduță. Vezi pe site modele variate. 

Scoici - sunt pentru grupa 0, respectiv 1 și sunt concepute pentru a asigura protecția coloanei vertebrale fragile a bebelușului. Trebuie înlocuit când copilul depășește greutatea admisă - 13 kg maxim, dar sunt și care permit o greutate de 9 sau 12 kg. Pipa este un brand renumit vizavi de această categorie de produse, modele diverse regăsindu-se și pe Nichiduță.ro. 

Scaune auto cu fața la sensul de mers - concepute pentru copiii cu greutate cuprinsă între 9 și 18kg, respectiv cu vârste între 9 luni și 4 ani. Fac trecerea de la cel cu montare în sens invers și dispun de centuri de siguranță integrate pentru o protecție sporită.

Înălțătoare auto - ideale a fi montate pe bancheta din spate, dar disponibile și pentru montare pe scaunul din față, acestea vin fără centuri de siguranță integrate - se prind cu centura din dotarea mașinii. Recomandarea Nichiduță este înălțătorul Pony Baby sau Chipolino Booster Pony, disponibile și în magazinul online.

 

3. Siguranța copilului

Scaunele auto trebuie să fie neapărat omologate, certificate și testate înainte de a fi comercializate. Unele mașini prezintă sistem de prindere cu ISOFIX, pe când în dotarea modelelor mai vechi acesta este inexistent - un alt detaliu de avut în vedere. Nichiduta.ro dispune de o gamă diversificată de scaune auto pentru copii care asigură stabilitatea acestora odată montate. 

Înainte de toate, părinții trebuie să fie în temă legat de aspectele legale privind  scaunele auto. Potrivit codului rutier, actualizat conform cu legislația europeană, transportul copiilor în autovehicule se realizează numai în scaunul auto, ales prin raportare la criteriile mai sus menționate. În plus, siguranța beneficiarilor direcți este dictată și de tipul centurilor din dotare - cele în cele 5 puncte sunt cele mai recomandate, cu toate că și modelele în 3 puncte de prindere sunt eficiente și sigure.

Mai multe informații privind alegerea scaunului auto potrivit pentru copil pot fi furnizate celor interesați de Nichiduță. În magazinul online părinții regăsesc o varietate de modele, adaptate conform cu nevoile actuale, însoțite de detalii tehnice pentru ca alegerea să fie corespunzătoare.

related posts

Modifică setările cookies