(P) Cum îți transformi curtea într-un miniparc de distracții


Orice părinte responsabil știe că un copil trebuie să petreacă afară cât mai mult timp, joaca în aer liber având un rol benefic în menținerea sănătății fizice și psihice.

Tag-uri:

Ce te faci însă atunci când nu poți petrece ore în șir cu el în parc, pentru că  mai ai și alte îndatoriri de îndeplinit, pe lângă cele de părinte? Dacă stai la casă, răspunsul este foarte simplu: transformă curtea într-un loc de joacă mai atractiv decât parcul. Iată și câteva idei care să te inspire!

Groapa cu nisip

Majoritatea copiilor adoră să construiască, așa că amenajarea unei gropi cu nisip în curte îi va ține pe cei mici ocupați mare parte din zi. Nu îți trebuie cine știe ce îndemânare, ci doar voință, plus câteva scânduri și niște nisip. Sunt materiale ușor de găsit la orice magazin de construcții. Tot ce trebuie să faci e să îngrădești un perimetru pătrat sau dreptunghiular cu ajutorul unor scânduri late, după care să umpli spațiul cu nisip. Dacă vrei ca totul să fie și mai atrăgător, vopsește scândurile în culori vii și instalează câteva umbreluțe, pentru a-i proteja pe cei mici de soare.

 Piscina gonflabilă

Cui nu-i place să se bălăcească în apă, din zori până seara, într-o zi însorită, de vară? Dacă vrei să-i ții pe copii afară din casă, cât e ziua de lungă, amenajează-le o piscină în curte, iar obiectivul va fi atins. O piscină gonflabilă pentru copii, perfectă de ținut in curte, are avantajul că este ieftină, ușor de instalat și ușor de întreținut. Poți alege dintr-o multitudine de forme și culori, pentru că modelele pentru copii sunt cele mai variate din gamă.

Odată achiziționată piscina, nu mai rămâne decât să o umfli și să o umpli cu apă, după care ...liber la distracție!!!!

Cort în grădină

Cei mici apreciază foarte tare când au spațiul lor propriu în care să se bucure de intimitate, acesta fiind, de obicei, camera lor. Însă, în perioada verii, acest spațiu poate fi mutat în curte sau în grădină, la umbra unui copac. Pentru asta, trebuie să le amenajezi un cort în curte, care poate fi și unul improvizat. Dacă nu ai un cort propriu-zis, poți încropi unul cu ajutorul câtorva cearșafuri și al unor bucăți de lemn. Așterne-le  pe jos un izopren sau o saltea pe care să așezi două–trei pernuțe colorate și le vei crea refugiul ideal.

Trambulina

Dacă pruncii sunt plini de energie pe tot parcursul zilei, instalează-le o trambulină, și poți fi sigură că asta îi va ține ocupați mare parte din timp. Multă atenție însă la toate elementele de siguranță, pe care trebuie să le verifici de două ori după ce ai montat trambulina. Aceasta trebuie să fie amplasată pe un teren perfect plat, iar atunci când copiii o folosesc ar fi indicat să fie supravegheați de un adult.

Cinema în aer liber

Dacă dorești să te relaxezi în compania copiilor la finalul zilei, poți amenaja un mic cinema în curte. Nu este o investiție costisitoare, pentru că ai nevoie doar de un videoproiector și un ecran, care poate fi înlocuit și cu un cearșaf întins pe un perete. În ceea ce privește locurile pentru spectatori, acestea pot fi fotolii comode de grădină, saltele gonflabile, perne sau canapele moi. O idee ideală, mai ales vara, este să urmăriți proiecțiile direct din piscina gonflabilă.

Punând în aplicare aceste sfaturi poți fi sigură că puștii tăi vor fi foarte fericiți și se vor distra, de minune, într-un mediu prietenos, familiar și, mai ales, sigur.

related posts

Modifică setările cookies