(P) Cum să oferi un nou suflu relației tale - TOP 4 lucruri de care să ții cont ca să fiți mai apropiați ca oricând


Cu siguranță te gândești cu plăcere la perioada de început a relației tale. Nimic nu se compară cu fluturașii în stomac și cu bucuria de a descoperi persoana de lângă tine. Poate că la început obișnuiai să ieși mai des la întâlniri cu partenerul tău sau poate pur și simplu totul era mult mai interesant atunci, ceea ce este normal.


Foarte multe cupluri renunță să mai depună efort în relație odată ce a trecut ceva timp. Mai mult decât atât, poate chiar te-ai mutat deja împreună cu iubitul tău și serile la o terasă s-au transformat în stat la seriale în sufragerie. Indiferent cât de mult timp a trecut, nu trebuie să lași rutina să se instaleze în relația ta.

Iată 5 elemente care trebuie să fie luate în considerare pentru a readuce energia începutului în relație! 

• Trăiește experiențe noi alături de iubitul tău

Emoțiile pozitive de la începutul relației sunt conferite de dopamină. De aceea, pentru a recrea aceste emoții, trebuie să găsești activități care să stimuleze eliberarea acestui hormon. Mergi să tragi cu arma, călărește sau chiar încearcă un restaurant unde nu ai merge în mod normal. Prin urmare, încearcă lucruri noi alături de iubitul tău și creează amintiri plăcute.

• Nu renunța la întâlniri

Chiar dacă este mult mai confortabil să rămâi în casă și să comanzi pizza în fiecare săptămână, este foarte important să nu faci mereu același lucru. Găsește locuri noi unde să te plimbi cu partenerul tău și nu renunța niciodată în a mai depune efort să te aranjezi. Tocmai aceste mici eforturi sunt apreciate și fac diferența. Data viitoare când vrei să ieși la plimbare cu iubitul tău, alege o rochie elegantă și surprinde-l!

• Îmbunătățește abilitățile de comunicare

Comunicarea este unul dintre cele mai importante lucruri într-o relație! Deși în perioada de început puteai să treci peste anumite lucruri fără să discuți despre ele, pentru a păstra aceeași energie, trebuie să înveți să comunici cu iubitul tău. El nu poate să-ți citească gândurile și nici tu pe ale lui! Indiferent de cât de neplăcute ar fi unele discuții, trebuie să le porți ca să eviți eventuala presiune care nu te va lăsa să te bucuri de relație.

• Prețuiește momentele petrecute singură

Oricât de mult ți-ai iubi partenerul, nu este indicat să stați mereu împreună. Timpul petrecut separat te va face să te bucuri mai mult când sunteți împreună fizic. Un studiu arată că, de foarte multe ori, în relațiile la distanță se depune mai mult efort în ceea ce privește timpul de calitate petrecut în doi. De asemenea, se apreciază mai mult timpul petrecut fizic, aceste oportunități fiind mult mai rare decât în cazul unei relații normale. Cu alte cuvinte, încearcă să-ți rezervi timp pentru tine și dă-i șansa iubitului tău să i se facă dor de tine.

Prin urmare, nu este imposibil să menții energia de început. Tot ce trebuie să faci este să-ți dai interesul, să eviți rutina și să nu exagerezi.

related posts

Modifică setările cookies